Slechte reeks voor Cercle Brugge duurt verder na absoluut doelpuntenfestival en bitter einde tegen Zulte Waregem

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Slechte reeks voor Cercle Brugge duurt verder na absoluut doelpuntenfestival en bitter einde tegen Zulte Waregem
Foto: © photonews

Cercle Brugge en Zulte Waregem waren zonder veel overtuiging begonnen aan play-off 2 en hadden dus iets goed te maken in Jan Breydel.

Zondag was er nog een totale demonstratie van Club Brugge tegen KAA Gent te zien in een volledig uitverkocht Jan Breydel, het contrast met de wedstrijd van De Vereniging tegen Essevee op dinsdagavond kon bezwaarlijk groter zijn.

Roteren bij Zulte Waregem

Laurent Guyot hield zo goed als vast aan zijn basisploeg, al werd Gakpé wel naar de bank verwezen ten voordele van Bongiovanni. Bij de bezoekers opnieuw flink wat wissels, Francky Dury gaf onder meer Eike Bansen zijn debuut in doel.

Die moest zich in de eerste tien minuten al een paar keer laten gelden op goede mogelijkheden van Gianni Bruno, die ook eens de lat viseerde. Op het kwartier was de jonge Duitsers echter ook kansloos op de vrije trap van Mercier, lekker via de paal binnengeschoten.

Essevee had op dat moment nog weinig tot niets laten zien en het duurde lang voor het zich roerde. Een klasseflits van Bongonda leverde een hoekschop op, Tardieu kon De fauw aan de tweede paal vinden en alles te herdoen.

16 december 

Zulte Waregem mocht zelfs met een voorsprong de kleedkamers in, want bij een volgende corner vond Tardieu Pletinckx en zo opnieuw raak: 1-2 bij de koffie, het eerste doelpunt voor de centrale verdediger ook meteen. 

Cercle had al niet meer gewonnen sinds 16 december 2018 tegen RSC Anderlecht, maar wilde daar graag verandering in brengen. Na een hoekschop kon Delacourt alvast de gelijkmaker scoren en uiteindelijk kreeg de thuisploeg - via de VAR - een elfmeter voor handspel van Pletinckx. Gakpé trapte de thuisploeg vanop de stip het delirium in, maar in minuut 94 kopte Harbaoui de 3-3 nog tegen de touwen. Door de winst van Union en Kortrijk lijkt het een lange play-off 2 te gaan worden voor beide teams.

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi