Waasland-Beveren - KV Kortrijk

Knotsgekke slotfase op de Freethiel: Waasland-Beveren moet de punten ondanks comeback aan Kortrijk laten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Beveren
| 0 reacties

KV Kortrijk behoudt maximum van de punten na late winnende treffer

Knotsgekke slotfase op de Freethiel: Waasland-Beveren moet de punten ondanks comeback aan Kortrijk laten
Foto: © photonews

Een wedstrijd die voor de pauze nog wat kruiden miste, kwam na rust helemaal tot leven. Kortrijk sloeg tweemaal toe op korte tijd rond het uur. In een knotsgekke slotfase ging het van 0-2 naar 2-2, maar daarmee was het nog niet voorbij. Koita knalde Kortrijk alsnog naar de overwinning.

Op een discutabele fase was het niet lang wachten. Boljevic werd alleen op doel af gestuurd. Bruzzese snelde zijn kooi uit om in te grijpen en deed dit net op tijd, maar blijkbaar wel met zijn hand en dat terwijl de doelman zich buiten de grote rechthoek begaf. Lardot vond een geel karton voldoende zwaar als sanctie.

Kortrijk was technisch iets beter in de aanvangsfase en hield de druk hoog. Desondanks bleef Waasland-Beveren van achteruit voor de voetballende oplossing kiezen en deed dat niet slecht. Het was dus niet onaardig wat de schaarse toeschouwers voorgeschoteld kregen, maar aan de andere kant lag het tempo laag en werden er fases niet optimaal uitgespeeld.

Roef op de afspraak

Kortom: de wedstrijd miste wat zout. De bezoekers dreigden wel tweemaal in een gelijkopgaande eerste helft. Stojanovic liep zich vrij op een hoekschop van Chevalier en knalde in één tijd over. Avenatti slaagde er met een schot in de draai wel in om Roef aan het werk te zetten, maar die was op de afspraak.

Waasland-Beveren zette de tweede helft zeer enthousiast in, met drie hoekschoppen binnen de eerste tien minuten die toch wat voor gevaar zorgden. Lulic kwam met het zware geschut vanuit de tweede lijn: Bruzzese werkte zijn harde uithaal knap over. Een volgende kans had echt wel de 1-0 moeten opleveren.

Andrijasevic stond oog in oog met Bruzzese en had nog het overzicht om Milosevic alleen te zien staan. Die kon haast niet meer missen, maar Kagelmacher bracht redding voor de Kerels op de lijn. Waarna KVK keihard toesloeg aan de overkant. Ineens een flits van verdediger Hines-Ike zowaar: een prachtige trap in de rechterhoek en 0-1.

Avenatti verdubbelt snel

Hierna lag er een hoop ruimte voor Kortrijk om het helemaal af te maken en daar deed het ook niet lang over. Avenatti stond vrij te wachten aan de tweede paal en knalde eveneens in de vlucht raak: 0-2. De thuisploeg weerde zich nog via Boljevic, wiens schot net voorlangs zoefde. Chevalier zocht de diepte en besloot op zijn beurt voorlangs.

De nummer acht uit de reguliere competitie was op weg om de wedstrijd hierna gemakkelijk uit te spelen. Chevalier zag de 0-3 afgeblokt door een verdediger nadat hij Roef al had omspeeld. Milosevic zorgde echter met een enig mooie omhaal nog voor een spannende slotfase.

Koita heeft het laatste woord

Koita trapte op de lat en aan de overkant knalde Andrijasevic heerlijk in de rechterhoek binnen. Toch had de eerstgenoemde het laatste woord. De invaller probeerde nog maar eens een schot op doel en joeg de 2-3 hoog in de touwen.

Goals

2
3

Balbezit

55
45

Aanvallen

86
78

Gevaarlijke aanvallen

60
53

Schoten op doel

3
3

Schoten naast/over doel

9
6

Geblokkeerde schoten

1
0

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

11
5

Buitenspel

1
3

Fouten

4
18

Vrije trappen

22
6

Doeltrappen

14
11

Inworpen

26
12
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi