Stadion: Le Canonnier
Cercle Brugge laat Moeskroen met 0 op 9 achter
Nils Wens

Cercle Brugge is met 2-3 gaan winnen op het veld van Moeskroen

Cercle Brugge is vanavond met 1-3 gaan winnen op het veld van Moeskroen. De thuisploeg kwam wel op voorprong via Pierrot, maar Cercle Brugge zette de scheve situatie helemaal recht. Zo blijft Moeskroen met 0 op 9 achter. Cercle Brugge pakt 4 op 9.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Moeskroen begon het sterkst, maar veel kansen kwamen er niet uit. Bakic was de gevaarlijkste man voor de thuisploeg, maar zijn kansen gingen naast.

Cercle Brugge stelde er niet veel tegenover. Mercier had één grote kans, maar trapte die voorlangs. Die kans werd uiteindelijk nog afgefloten, omdat Bongiovanni buitenspel stond.

Tweede helft

Veel meer animo na de rust. Hazard kon alleen op doel af, maar trapte op Butez. Aan de overkant kreeg Moeskroen een penalty. Bakic ging achter de bal staan, maar trapte pal op Nardi.

Enkele minuten na de gemiste penalty werd het dan toch 1-0. Bakic maakte zijn fout goed door de bal mee te geven aan Pierrot. De spits twijfelde niet en zo stond de 1-0 op het bord.

Het antwoord van Cercle Brugge liet niet lang op zich wachten. Bongiovanni knalde vanop zo’n 20 meter, maar de bal vloog tegen de lat. Enkele minuten later viel de 1-1 toch. Delacourt kopte de bal richting doel en Butez kon de bal niet klemmen. Zo stonden de bordjes gelijk.

De 1-2 liet niet lang op zich wachten. Een corner werd door de Japanner Ueda binnengekopt. Ook bij dit doelpunt zag Butez er niet goed uit. De keeper duwde de bal tegen de paal en zo ging deze binnen.

Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld. Een domme fout van Kuzmanovic zorgde ervoor dat Bruno kon aanleggen vanaf de stip. Hij trapte de bal droog in de hoek en zo werd het 1-3.

Kuzmanovic maakte het nog even spannend door zijn penaltyfout goed te maken. Hij trapte een voorzet van de ingevallen Dione in één tijd binnen. Verder kwam Moeskroen niet meer. Zo blijft de thuisploeg met 0 op 9 achter. Cercle Brugge staat met een 4 op 9 in de middenmoot van groep B.