Datum: 20/04/2019 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Joseph Marien stadion

Perfect rapport Union gesneuveld: Zulte Waregem straft gemiste Brusselse kansen af in absolute slotminuut

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Het Dudenpark

Play-off 2, het wordt door velen als een straf gezien. Spelers, coaches, supporters, analisten, journalisten, ... Iedereen lijkt er zich soms wat naar het einde te slepen. Dan is een tripje naar het Dudenpark toch een verademing, al hielpen de omstandigheden ook.

Een stralend lentezonnetje, een zaterdagavondmatch om 18 uur in het verlengde paasweekend aan het einde van voor vele studenten en werkmensen een deugddoende paasvakantie, wat metalmuziek door de boxen, heerlijke wraps in de pittoreske perszaal en weinig druk op de ketel.

Niakaté doet het

Alhoewel? Union was prima aan play-off 2 begonnen met 12 op 12 en wilde zijn parcours graag blijven voortzetten door ook Zulte Waregem te kloppen, waar Chris Bedia voorin de geschorste Hamdi Harbaoui kwam vervangen en youngsters Bjordal, Desmet en Pletinckx opnieuw hun kans kregen.

De aanvalslinie van Union? Daar genoten we dit seizoen al van in Beker, 1B én nu dus ook in play-off 2. In de openingsminuten werd Essevee meteen gewaarschuwd door zowel Tau als Niakaté, maar na acht minuten was het dan tóch raak via die laatste.

De thuisploeg zat zo snel op rozen en probeerde heel vaak zijn snelle spitsen te bereiken. Bijwijlen had het - zeker in de tweede helft - soms iets van een zaalvoetbalploegje, dat de tegenstander wegdrukte. Niet dat Essevee geen kansen had gekregen, want Kristiansen had onder meer Desmet twee keer van zijn eerste profdoelpunt gehouden en Seck had de dwarsligger op zijn weg gevonden.

Zaalvoetbal op gras

De punten zouden echter in Vorst blijven, want iets voorbij het uur werd de score alsnog verdubbeld via Niakaté en na tussenkomst van de VAR: geen buitenspel namelijk. Selemani had daarvoor al een strafschop tegen de lat gemikt en ook na de 2-0 bleef het gevaar vooral van de kwieke voetjes van de Brusselaars komen.

Had de efficiëntie wat hoger gelegen, hadden we nog veel meer goals kunnen zien, maar Union had soms teveel zin om de bal over de lijn te leggen in plaats van te trappen. Theo Bongonda maakte de match zo nog tien minuten spannend met de aansluitingstreffer, in de absolute slotminuut werd het arsenaal aan gemiste kansen nog afgestraft met de gelijkmaker.