KV Oostende - Charleroi

Youngster van KVO pakt Charleroi vierde winst op rij af
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 0 reacties

KV Oostende en Charleroi spelen gelijk

Youngster van KVO pakt Charleroi vierde winst op rij af
Foto: © photonews

Luc Devroe was op bezoek. Als daar tijdens de eerste helft het meeste aandacht naar gaat, weet je het wel. Al was de tweede helft wel beter dan de eerste. Vier doelpunten vielen er nog, netjes verdeeld over de twee ploegen.

Het enthousiasme bij de verzamelde pers voor de match was - eufemistisch uitgedrukt - maar lauw. Hugo Broos wisselde weer wat spelers. Vier in totaal. Verrassend ook Sander Coopman, die zich om 14u op de club had gemeld met rugpijn. Hij had ook al een echo laten maken, maar bij Oostende was niemand daarvan op de hoogte. Beetje comedy capers toch.

Dramatische eerste helft

Oostende en Charleroi overtroffen onze verwachtingen niet echt. Sakala had de eerste helft eens een goeie kans en wat Niane miste, mag gerust als de flater van het weekend omschreven worden. En voor de rest was het allemaal flauw en flets. Je moest al goed je best doen om aandachtig te blijven kijken. 

De tweede helft was een kwartier bezig en eindelijk was er iemand met een flits. Indy Boonen - die normaal niet zou spelen indien Coopman niet had afgemeld - dribbelde zich de zestien in en... kreeg geel van scheidsrechter Dierick. De VAR had twee minuten nodig om het allemaal te herbekijken, maar kon Dierick toch overtuigen dat het penalty moest zijn.

Vijf minuten Carolo-time

Junior Fashion Sakala, tot dan toe redelijk ongelukkig in zijn acties, zette zich resoluut achter de bal en rondde ook goed af. Charleroi moest nu komen en deed dat ook. Osimhen kon in het geharrewar de bal achter Dutoit krijgen. 

En Charleroi drukte door. Oostende liet het helemaal schieten bij de stilstaande fases. Deze keer vergaten ze verdediger Angella - een man die toch wel een goal kan maken - en die ramde de bal in doel. In een kwartier tijd deed Charleroi weer mee voor de groepswinst in poule A.

Maar dat was buiten Robbie D'Haese gerekend. De 20-jarige middenvelder stond tien minuten op het veld toen hij een voorzet over Riou in doel kopte. En zo kon Oostende toch nog met een goed gevoel naar de laatste vier matchen toeleven.

Goals

2
2

Balbezit

47
53

Aanvallen

57
71

Gevaarlijke aanvallen

21
33

Schoten op doel

1
8

Schoten naast/over doel

3
10

Geblokkeerde schoten

0
3

Hoekschoppen

0
4

Buitenspel

3
3

Fouten

19
18

Vrije trappen

21
23

Doeltrappen

13
4

Inworpen

33
32
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi