Datum: 04/05/2019 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Union buigt in 10 dolle slotminuten een 2-0 achterstand nog om in een zege na absurd slot
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brugge

Cercle Brugge geeft 2-0 voorsprong nog helemaal uit handen tegen Union (2-3)

Cercle Brugge heeft zich niet kunnen herstellen na het trainersontslag en de pandoering van vorig weekend in Zulte Waregem (6-2). Na goed 80 minuten stond het nog 2-0 voor tegen Union, maar op tien minuten tijd scoorden de Brusselaars nog drie keer.

Na een schitterende start van play-off 2 en een puike 12 op 12 volgde met een 1 op 6 de ontnuchtering voor Union. Tijd voor de Brusselaars om nog eens punten te pakken, ook al komen de blauw-gelen - zoals u ongetwijfeld al weet - niet in aanmerking voor Europees voetbal. Het bezoekje bij Cercle was een ideale kans voor een vertrouwensboost.

De West-Vlamingen zijn al enkele weken en zelfs maanden op de dool. Coach Guyot moest bovendien het gelag betalen en kreeg prompt zijn C4 voor de matige resultaten. Aan Jeunechamps om de Brugse trein opnieuw op de rails te krijgen.

Na een aarzelende openingsfase met pogingen van Niakaté en Bruno kreeg De Belder op het kwartier de kans om de score te openen, maar de aanvaller liet een vroeg kerstcadeau van Traoré onbenut. Verder kregen we een typische play-off 2-wedstrijd te zien met weinig uitgespeelde kansen en veel balverlies.

Bruno zijn vizier stond een tweede keer niet goed afgesteld, terwijl de vlag de hoogte inging toen Niakaté alleen voor Nardi miste. Union was de betere ploeg, maar zag dat niet vertaald in een voorsprong bij de rust. Ondanks nieuwe kansjes voor Niakaté.

Het was echter Mercier die nog het dichtst bij de openingstreffer kwam, maar zijn vrije trap zoefde langs de verkeerde kant van de paal.

Na de pauze waren de bezoekers echter al snel op achtervolgen aangewezen. Een doorgekopte hoekschop belandde aan de tweede paal bij Taravel en de 1-0 was een koud kunstje. Cercle had plots wel de touwtjes in handen, maar de linkerpaal hield Tormin van een dubbele voorsprong na een mooie krul.

Elsner besloot in te grijpen en gooide even voorbij het uur met smaakmaker Tau en Tabekou twee aanvallende krachten in de strijd. Thuisdoelman Nardi bleef echter werkloos. Alleen een schotje van Teuma kon hem verontrusten. De goal viel aan de overkant. Uitblinker Taravel borstelde het leer heerlijk in de bovenhoek.

Gekke ommekeer

De wedstrijd leek gespeeld, maar met een rake kopbal zorgde Stamenkovic nog voor enkele spannende slotminuten. Union belegerde het doel van Nardi en dat leverde op. Eerst scoorde Niakaté de gelijkmaker en in de toegevoegde tijd maakte de ingevallen Tau het feestje helemaal compleet met de 2-3. Een geweldige ommekeer voor Union, dat zo in het spoor van leider KV Kortrijk blijft.