Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi wint van Sint-Truiden en komt daardoor aan de leiding in groep A
Nils Wens

Charleroi wint met 2-0 van Sint-Truiden en komt daardoor aan de leiding in groep A

Charleroi heeft vanavond met 2-0 gewonnen van Sint-Truiden. Daardoor komt Charleroi nu aan de leiding met één punt voorsprong op STVV. Sint-Truiden speelde een zwakke match en zal volgende week uit een ander vaatje moeten tappen als ze nog kans willen maken op groepswinst.

De wedstrijd begon uitstekend voor Charleroi. Geklungel achterin bij STVV en Hendrickx was er als de kippen bij om het cadeau in ontvangst te nemen. Hij trapte de bal niet zo goed, maar de 1-0 stond wel op het bord. Pirard zag er niet echt goed uit.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Charleroi met veel veldoverwicht, maar daarna kwam Sint-Truiden beter in de wedstrijd. De Sart kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar hij trapte de bal hoog over.

Sekine was de beste man op het veld bij Sint-Truiden. De linkerflank van STVV was een gesel voor Busi, maar zijn voorzetten waren nooit echt gevaarlijk. Dat waren de counters van Charleroi wel. Bruno trapte net naast en een kanonskogel van Oshimen spatte uiteen op de vuisten van Pirard.

De eerste helft viel erna wat stil, maar het venijn zat bijna nog in de staart. Een knappe aanval van Charleroi kwam tot bij Morioka. De Japanner zette een verdediger knap in de wind, maar trapte te centraal, waardoor dat schot geen probleem was voor Pirard. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Tweede helft

De tweede helft begon veelbelovend met weer enkele goede kansen voor Charleroi. Morioka had een knappe plaatsbal in huis, maar Pirard had een knappe redding in huis. Op de daaropvolgende corner nam Morioka de bal in één tijd op de slof, maar ook hier stond Pirard pal.

Charleroi was duidelijk baas, maar Pirard speelde een sterke wedstrijd. Oshimen haalt na een klein uur de bal mooi uit de lucht en trapte richting doel, maar ook hier stond Pirard in de weg. In de daaropvolgende corner was Pirard wel geklopt na een schot van Ilaimaharitra, maar Oshimen stond buitenspel en dus werd het doelpunt afgekeurd. Sint-Truiden kon daar enkel een kopbal van Tomiyasu tegenover zetten, maar die kon de bal niet laag houden.

Na deze kansen was er niet veel meer te zien. Charleroi gaf de bal aan Sint-Truiden, maar de Limburgers raakten niet door de stugge defensie van Charleroi. Ze kregen geen kans bij elkaar gevoetbald.

Integendeel, Het was Charleroi dat nog kon scoren. Een knappe actie op de rechterflank waar een goede voorzet uit voortkwam. Oshimen kon vrij koppen, maar Pirard duwde die bal nog uit doel. Nurio stond op de goede plek om de rebound binnen te duwen. Daardoor werd het 2-0 en dat was tevens ook de einduitslag.

Door deze overwinning stijgt Charleroi naar de eerste plaats in groep A van play-off 2. STVV heeft één punt achterstand en moet nu in de achtervolging. Er zijn nog drie speeldagen te gaan.