Datum: 11/05/2019 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Slap Beerschot Wilrijk gaat kansloos met 0-3 de boot in tegen een volwassen Charleroi
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Kiel

Leider Charleroi klopt Beerschot Wilrijk na goals van Dessoleil, Osimhen en Niane

Charleroi heeft STVV onder druk gezet in groep A na een eenvoudige zege op het veld van Beerschot Wilrijk. De Carolo's zaten al na drie minuten op rozen na een kopbaldoelpunt van Dessoleil. De Mannekes maakten nooit aanspraak op meer.

Het contrast tussen beide teams was groot. Mazzu schonk vertrouwen aan dezelfde namen die tegen STVV de leidersplaats veroverden, Vreven voerde veel wijzigingen door, zelfs nog één vlak voor de wedstrijd -Bugridze voor Vanzeir. Er zaten ook drie beloften op de invallersbank bij de Mannekes.

Voor de wedstrijd werd er nog een minuut stilte gehouden voor de laffe moord op Julie Van Espen en ook de dood van Tim Nicot, dag op dag vier jaar geleden, werd herdacht. Het moet zijn dat de thuisploeg in slaap is gevallen tijdens die minuut. Vanhamel kon in eerste instantie nog een schot van Morioka in corner afweren, maar op de kopbal van Dessoleil had hij geen verweer.

De thuisploeg kon daar bitter weinig tegenover stellen en Charleroi voelde zich wel comfortabel bij de voorsprong. De 0-2 voor de Carolo’s was een kopie van de eerste. Mboko was ditmaal de redder in eerste instantie, Osimhen was de killer van dienst bij de hoekschop van Bruno: assist nummer twee voor hem.

Een plaatsbal van Messoudi was het enige tegenprikje van de thuisploeg, de 0-3 hing feller in de lucht, maar Osimhen reageerde tweemaal niet scherp genoeg.

Tien minuten na de rust was het opnieuw alle hens aan dek bij een corner van de bezoekers. Dessoleil kopte tegen de paal en de re-bound werd van de lijn gekopt. Daarna was er een trekfout in de grote rechthoek en de penalty tartte alle verbeelding. Vanhamel pakte de inzet van Osimhen in twee tijden, maar de lijnrechter stond nadrukkelijk met zijn vlag te zwaaien voor een goal. De VAR besliste er echter anders over. Beerschot Wilrijk bleef zo nog in de wedstrijd.

Maar er is een verschil tussen nog niet afgeschreven zijn en aanspraak maken op iets meer, want dat tweede zat er op geen enkel moment in voor Beerschot Wilrijk, ook niet na een dubbele wissel – Simons en Montiel.

Osimhen miste na zijn strafschop ook nog een lob. Eigenlijk had hij minstens een hattrick moeten maken. Perbet mocht hem op het einde nog komen aflossen, maar hij kwam nooit in schietpositie. Het was die andere invaller, Niane, die voor de eindstand tekende na gruwelijk mistasten van Prychynenko. 0-3 voor de bezoekers en daar mocht Beerschot Wilrijk nog best blij mee zijn. De leiderpositie blijft zo zeker nog een paar dagen langer in handen van de Carolo's.