KV Oostende - Westerlo

Westelse Kemphanen maken toch wel wat indruk bij mak KV Oostende

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Oostende
| 0 reacties
Westelse Kemphanen maken toch wel wat indruk bij mak KV Oostende
Foto: © photonews

KV Oostende heeft het tij ook in eigen huis tegen Westerlo niet kunnen keren. Gboho en de ingevallen Petrov zorgden voor een zwaar bilan, de Kemphanen konden feestend naar huis.

In groep A van play-off 2 was het na zeven speeldagen nog bijzonder spannend. Alle ploegen konden zelfs nog de groepswinst pakken en dus was het voor Oostende en Westerlo uitkijken wat ze tegen elkaar zouden vermogen.

Snelle achterstand

De thuisploeg beleefde echter een nieuwe horrorwedstrijd. Na zeven minuten liet Milovic zich al de kaas van het brood stelen door Gboho, die snel de 0-1 maakte en een verder onmachtig KV Oostende liet zich na de koffie van het kastje naar de muur spelen.

Te weinig aanvallende intenties, te makkelijk in de luren gelegd achterin: wie het team van 1A en wie het team van 1B was? Dat was niet altijd even duidelijk. De Kemphanen hadden er ook wel gewoon zin in. Gboho en de voor hem ingevallen Petrov zorgen voor een zware 0-3.

Zwaar, maar niet echt overdreven. De pogingen van Westerlo waren simpelweg talrijker dan die van KV Oostende, die bovendien ook erg schuchter waren. En Gboho, die zit al aan vijf doelpunten in play-off 2, ook geen slechte cijfers.

Martelgang

Tot overmaat van ramp verloor KV Oostende in de eerste helft met Indy Boonen en Robbie D'Haese twee van zijn eigen youngsters met een blessure. Of zij dit seizoen nog in actie zullen komen? Dat zal nog moeten blijken.

Het laatste kwartier had meer van een martelgang dan van een voetbalwedstrijd, ook voor de supporters die hun ongenoegen een paar keer lieten blijken. De Kustboys hopen vooral dat het seizoen snel gedaan is, de Kemphanen mogen nog dromen - de kloof met Charleroi blijft wel vier punten.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi