De nieuwkomers doen het bijzonder goed: "Op deze manier zullen de vertrokken spelers snel vergeten zijn"

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
De nieuwkomers doen het bijzonder goed: "Op deze manier zullen de vertrokken spelers snel vergeten zijn"
Foto: © photonews

Met zes op zes begon Club Brugge voortvarend aan het nieuwe seizoen. Dat is ook te danken aan de nieuwkomers die zonder problemen werden ingepast.

Volgens voetbalanalist Eric Van Meir is het transferbeleid de grote sleutel tot het succes bij Club Brugge: "Als je je vertrekkers kan vervangen door spelers en daar ook nog iets extra aan kan toevoegen heb je goed gewerkt. Club Brugge kon de laatste jaren spelers als Izquierdo vervangen door Limbombe en Limbombe dan weer door Danjuma, dan blijf je uiteraard meedoen aan de top."

De nieuwkomers zijn bijzonder snel gehaald en ingepast daar is volgens Van Meir ook een belangrijke reden voor: "Het hoofddoel is nu het halen van de groepsfases van de UEFA Champions League. Dat is enorm belangrijk en daarom is het ook zo snel gegaan. Clement wou zijn groep nu al klaar hebben en dat is ook uitstekend gelukt. Het was afwachten of de vertrokken spelers meteen vervangen zouden worden, maar als de nieuwkomers dit niveau blijven aanhouden zullen ze snel vergeten zijn."

Nochtans haalde Club Brugge met Simon Mignolet maandag wel nog een transfer binnen: "Dat klopt, maar Mignolet is toch meer een opportuniteit. Horvath deed het de laatste tijd goed, maar als je iemand met het niveau van Mignolet kan halen dan moet je toch niet te veel twijfelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties