Een minder Duivelse en minder Belgische Premier League dan gewoonlijk

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Een minder Duivelse en minder Belgische Premier League dan gewoonlijk

De laatste jaren, sinds het begin van dit decennium, is de Premier League steeds Belgischer geworden. Dit jaar was er een kleine exodus, niet alleen in aantallen, maar ook qua naam.

Minder Belgen en zeker minder Duivels

De Premier League is al geruime tijd het geliefkoosde jachtterrein van de Rode Duivels: Thibaut Courtois, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Marouane Fellaini, Mousa Dembélé en Vincent Kompany. Allemaal waren ze actief in Engeland en bovendien vertolkten ze een hoofdrol bij hun club.

Maar zij spelen niet langer over Het Kanaal. Verkast naar Europese topclubs of voor een Chinees avontuur gekozen ... Ook Simon Mignolet, de doublure van Courtois bij België, speelde liever in de Belgische competitie dan op de bank te zitten bij Champions League-winnaar Liverpool.

Tel daar dan nog eens drie degradanten bij -Mbenza (Huddersfield), Depoitre (ook Huddersfield, maar einde contract) en Odoi (Fulham)- en het totaal begint aan te dikken. 

Nieuwe generatie

Het aantal ervaren Belgen in de Premier League is dus flink afgenomen. De overblijvers: Alderweireld, Vertonghen, De Bruyne, Batshuayi en Benteke. Die laatste twee staan overigens te trippelen om belangrijk te worden bij hun respectievelijke clubs. 

De jonge generatie vindt nog wel steeds vlot haar weg naar Engeland. Dennis Praet en Youri Tielemans verdedigen de kleuren van Leicester en Leandro Trossard verliet Genk voor Brighton & Hove Albion. Ook Engels gaat zijn geluk beproeven in het beloofde land, bij Aston Villa.

De Premier League telt bij het seizoensbegin nog 14 Belgen, tegenover 19 vorig seizoen. Negen zijn er vertrokken en er zijn er maar vier in de plaats gekomen (Trossard, Engels, Praet en Mirallas - terug van een uitleenbeurt). Is dit een algemene tendens of geeft de oude generatie de stok door aan een nieuwe?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties