Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Allianz Arena
Sensatie: Rode lantaarn wint tegen Bayern
Philippe Crols

Sensatie op woensdag in de Duitse Bundesliga. Landskampioen Bayern München leed op de elfde speeldag namelijk zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen. Dat gebeurde nog wel tegen de laatste uit de klassering. Hannover 96 kwam met 0-1 stunten in München.

Voor de eerste maal dit seizoen was de Allianz Arena niet uitverkocht. De afwezigen hadden niet echt ongelijk, want na een halfuur had Bayern slechts een maal op doel weten te geven. Een afstandschot van onze landgenoot Van Buyten vanop zo'n dertig meter. Net na dat eerste halfuur kreeg de thuisploeg zijn eerste goede kans. De inzet van Makaay werd gered door Enke. Net voor rust kwam een goed verdedigend Hannover er dan eens uit en dat was ook meteen succesvol. Stajner legde af voor Huszti die van dichtbij de bezoekers met een voorsprong de rust kon inschieten, 0-1.

Na een kwartier spelen in de tweede helft pas was Bayern voor het eerst gevaarlijk. Een volley van Pizarro belandde echter niet in doel. Langzaam maar zeker kon de thuisploeg dan toch zijn wil opdringen. De bezoekers trokken massaal terug zodat het spel zich hoofdzakelijk in het bezoekende strafschopgebied afspeelde. Echt grote kansen kreeg de landskampioen niet. Twee minuten in blessuretijd kopte Maierhofer de beste mogelijkheid van de tweede helft in de handen van Enke. Hannover won dus waardoor het de rode lantaarn kwijt is.