bayBayern München
stuVFB Stuttgart
0-1
1-1
2-1
Datum: 18/11/2006 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Allianz Arena
Bayern in topper te sterk voor Stuttgart
Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern in topper te sterk voor Stuttgart
Foto: © SC

Bayern München heeft op de dertiende speeldag gedaan wat het moest doen. Het won in eigen huis met 2-1 van VFB Stuttgart. Die ploeg begon als leider aan de partij in München, maar na zaterdag is het die leidersplaats al meteen weer kwijt. 

Nochtans zag het er al vrij snel zeer goed uit voor de bezoekers. Gomez rondde een counter na acht minuten spelen proper af, 0-1 en Bayern al meteen op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg had even nodig om van die snelle opdoffer te herstellen, maar halverwege de eerste helft ontstond er toch wat gevaar voor het doel van Hildebrand. Eerst schoot Makaay enkele meters naast doel en een paar minuten later deed Schweinsteiger hetzelfde. Iets voor het halfuur was het dan toch prijs voor de kampioen. Lahm zette voor en Makaay klom hoger dan Boka, 1-1. Het duurde vervolgens niet lang of Bayern nam ook de leiding. Van Bommel deed het voorbereidende werk en Pizarro maakte de 2-1. Dat was ook de ruststand. 

Stuttgart kwam echter met goede moed uit de kleedkamers en probeerde het Bayern moeilijk te maken. Het was echter Van Bommel die de eerste noemenswaardige kans uit de tweede helft kreeg, maar zijn schot ging naast. Veel gebeurde er trouwens niet meer in die tweede periode. Het was wachten tot de slotfase voor nog wat opwinding. Zo moest Hildebrand een poging van Salihamidzic stoppen en was ook invaller Lell nog gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet meer. Het bleef 2-1 waardoor Stuttgart leider af is.