Speeldag: Speeldag 14
Stadion: HSH Nordbank Arena
Bayern pakt drie punten tegen HSV
Philippe Crols

Ook op speeldag veertien is Hamburger SV er niet in geslaagd om voor eigen volk de drie punten te pakken. Landskampioen Bayern was dit maal te sterk voor HSV. De thuisploeg kwam wel op voorsprong, maar het gaf die in de tweede helft uit handen.

De eerste grote kans uit de wedstrijd was voor Hamburg. Sanogo kwam net te kort om een voorzet in doel te glijden. Na twintig minuten kwam de voorsprong voor de thuisploeg er toch. Demichelis stuitte Sanogo foutief in de zestien en van der Vaart zette de daarop volgende strafschop om, 1-0. Bayern acteerde zwak en kwam nauwelijks in het spel voor. Hamburg ging dan ook verdiend rusten met een 1-0-voorsprong na een matige eerste helft.

Na rust gooide Magath Sebastian Deisler in de strijd. Een gouden wissel zo zou later blijken. De bezoekers kwamen ook iets gedrevener uit de kleedkamer en kregen langzaam de controle over de wedstrijd. De 1-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. De Nederlander Makaay trof raak op aangeven van Deisler. Daarna kreeg de thuisploeg het warm. Doelman Wächter ranselde eerst een kopbal van Van Buyten uit zijn doel en vervolgens deed hij hetzelfde met een schot van Van Bommel. Tien minuten voor tijd moest de doelman zich toch gewonnen geven. Pizarro maakte er 1-2 van. Opnieuw Deisler was de man van de laatste pass. De thuisploeg kwam nog een maal dicht bij de gelijkmaker, maar Fillinger benutte een levensgrote kans niet. Het bleef 1-2.