Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Allianz Arena
Van Buyten juicht tegen Bailly
De Nijs Michael

Bayern München opende de vijftiende speeldag van de Bundesliga tegen Borussia Mönchengladbach. De Duitse recordkampioen won het treffen met de nodige moeite, het werd 2-1.

Met Daniel Van Buyten (Bayern München) en Logan Bailly (Borussia Mönchengladbach) verschenen er twee Belgen op het veld tijdens de openingswedstrijd van de vijftiende speeldag in de Bundesliga. De laatst genoemde werd na twintig minuten verschalkt door een hard schot van Gomez: 1-0.

Het doelpunt werkte echter niet bevrijdend voor de thuisploeg. Integendeel, de bezoekers namen de partij in handen en kwamen verdiend op gelijke hoogte via Brouwers. Mönchengladbach ging vervolgens vol voor de winst, maar kwam niet tot scoren. Een schitterende vrije trap van Badstuber besliste de partij zelfs nog in het voordeel van Bayern. Van Buyten werd twintig minuten voor tijd geblesseerd vervangen.