Stadion: Allianz Arena
Van Buyten kopt Bayern voorbij Cottbus
Philippe Crols

Bayern München verloor vorige week in eigen huis al twee punten tegen Gladbach. Bijna gebeurde tegen Cottbus hetzelfde. Gelukkig voor de Duitse landskampioen kon het beschikken over Daniël Van Buyten. Onze landgenoot bezorgde Bayern met zijn eerste van het seizoen de drie punten.

Na vijf minuten was het voor de landskampioen al serieus schrikken. Steffen Baumgart trof voor de bezoekers de lat. Veel gebeurde er niet in München. Bayern speelde enorm zwam en de promovendus was het betere elftal. Tien minuten voor rust moest Philipp Lahm doelman Piplica toch eens tot het uiterste dwingen. Cottbus leek de rust te gaan halen met 0-0, maar dat was buiten Piplica gerekend. Hij ging volledig de mist in op een schot van Schweinsteiger en dus stond het na 45 minuten spelen 1-0.

Enkele minuten na rust was de verdiende gelijkmaker echter al daar. Baumgart kopte een voorzet van Szelesi in doel, 1-1. Toen was daar gelukkig voor Bayern onmiddellijk redder van dienst Daniël Van Buyten. Onze landgenoot kopte een minuut na de gelijkmaker de 2-1 op vrijschop van Schweinsteiger binnen. Daarna was het tot het laatste fluitsignaal huilen met de pet op. Het werd voor Bayern een wedstrijd om snel te vergeten, maar allicht niet voor Van Buyten.