Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Tivoli - Aachen
Schalke verliest punten, HSV niet laatste
Rita De Meyer

Bayern Munchen verliest opnieuw, Aachen en Dortmund boeken een 1-0 thuisoverwinning terwijl Schalke 2-2 gelijkspeelt tegen Wolfsburg en zo voor het eerst in zeven duels punten verliest. HSV is niet langer meer laatste in de rangschikking na de 0-2 overwinning tegen Werder Bremen.

Wolfsburg - Schalke 04
De doelpunten netjes verdeeld over de wedstrijd. De bezoekers gingen de koffiepauze in met een 0-2 voorsprong. Dit na twee doelpunten van Schalke-spits Kevin Kuranvi. Na de rust wist Wolfsburg terug te komen tot een gelijkspel. Marcelinho zorgde beide keren voor de assist en gescoord werd er telkens door Diego Klimowicz. Na deze wedstrijd heeft Schalke een voorsprong van vijf punten op tweede in de rangschikking Stuttgart.

Alemannia Aachen - Bayern München
De landstitel is definitief buiten bereik van Bayern Muchen na een nederlaag, dit keer tegen Alemannia Aachen. Deze kwamen na slechts tien minuten spelen op voorsprong, na een doelpunt van Alexander Klitzpera. Hoewel Bayern voldoende kansen bij elkaar speelde, faalde men in de afwerking waardoor 1-0 ook de einduitslag werd.

Werder Bremen - Hamburger SV
Hamburger SV is de rode lantaarn kwijt na hun overwinning tegen Bremen. Vandaag wist de ploeg van trainer Huub Stevens te stunten op het veld van Bremen. Rafael Van Der Vaart kwam twee maal tot scoren in deze wedstrijd. Eerst wist hij een strafschop (toegekend nadat David Jarolim in het zestienmetergebied onderuit gehaald werd door Daniel Jensen op) feilloos om te zetten. In de slotfase maakte hij dan nog een mooi doelpunt, na een hele wedstrijd de uitblinker te zijn geweest. Hamburger won met 0-2, hun derde overwinning dit seizoen, en bezorgde Bremen hiermee een derde nederlaag op rij.