Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Allianz Arena
Bayern maakte het zich weer moeilijk
Philippe Crols

Goed was het weer niet wat Bayern zaterdagnamiddag op de mat legde, maar de drie punten zijn wel opnieuw binnen. De kloof met Stuttgart wordt zo weer wat kleiner. Bayern liep uit tot 2-0 en speelde ook heel eventjes goed voetbal, maar het maakte het zich in de slotfase toch nog moeilijk. Het zou uiteindelijk 2-1 worden.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Kahn moest redding brengen op een schot van Marcelinho en wat later deed hij dat ook. Toen moest hij een kopbal van Madlung stoppen. Bayern probeerde het vooral vanop afstand, want al combinerend lukte het toch niet. Iets over halverwege kreeg de thuisploeg dan plots een strafschop. Madlung had Pizarro vast en de bal ging op de stip. Podolski twijfelde niet en scoorde, 1-0. Dat was ook de ruststand.

Hitzfeld zal allicht niet tevreden geweest zijn en Bayern begon ook zeer sterk aan de tweede periode. Podolski, Schweinsteiger en Pizarro probeerde het nog allemaal binnen de eerste vijf minuten, maar een goal leverde het niet op. Tien minuten na rust was het wel prijs. Van Bommel haalde zeer mooi uit en de bal belandde in de linkerhoek binnen, 2-0 en wedstrijd gespeeld. Bayern controleerde, maar haalde toch opgelucht adem toen Kahn halverwege de tweede helft een poging van Hanke wist te pareren. Tien minuten voor tijd kwam Wolfsburg dan helemaal terug in de wedstrijd. Makiadi gaf de bezoekers weer hoop. Echt aanleiding tot meer was dat blijkbaar ook niet, want kansen kreeg Wolfsburg eigenlijk niet meer. De laatste kans was zelfs nog voor Pizarro, maar scoren deed hij niet meer.