Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Olympiastadion
Bayern ging winnen in Berlijn
Philippe Crols

Bayern München maakt nog steeds kans op de landstitel. Het won zaterdag met 2-3 in Berlijn. Een verdiende overwinning trouwens. Podolski was de grote man bij de landskampioen.

Veel was er allemaal nog niet gebeurd toen Bayern op het halfuur genadeloos toesloeg. Podolski vond eerst nog Fiedler op zijn weg, maar Salihamidzic was bij de pinken en maakte er 0-1 van. Nog geen minuut later keken de Berliners tegen een 0-2-achterstand aan. Nu was Salihamidzic de aangever, Podolski de afwerker. HBSC zette daar weinig tegenover.

Hertha begon beter aan de tweede helft en dat leverde na tien minuten spelen een goal op. Gimenez kopte de 1-2 tegen de touwen. Die 1-2 bleef maar tien minuten op het bord staan. Toen verstuurde Podolski een schitterende pass richting Makaay en die scoorde de 1-3. Toch werd het nog spannend. Enkele minuten voor tijd ging onze landgenoot Van Buyten in de fout, Van Burik bedankte, 2-3. Verder kwam HBSC niet en het verloor in blessuretijd Simunic nog met een rode kaart.