Energie Cottbus
bayBayern München
0-1
33' Roy Makaay (pen)
Datum: 12/05/2007 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stadion der Freundschaft
Van Buyten had aandeel in winst Bayern
Philippe Crols
| 0 reacties
Van Buyten had aandeel in winst Bayern
Foto: © SC

Bayern München speelt de laatste weken zonder dat het eigenlijk nog een doel heeft. Op verplaatsing bij Cottbus won de regerende landskampioen wel nog eens. Het werd 0-3. Onder meer onze landgenoot Van Buyten scoorde.

Bayern speelde goed in Cottbus en kreeg enkele hele goede kansen. Pizarro en Van Bommel Makaay een strafschop omzette. De overwinning leek al helemaal een feit toen Van Buyten even later een vrijschop van Pizarro in doel verlengde. 0-2 was de ruststand. hadden eigenlijk de 0-1 moeten scoren, maar deden dat dus niet. Op het kwartier kreeg Van Buyten ook nog een goede kopkans, maar ook hij scoorde niet. De voorsprong voor Bayern kwam er op het halfuur toch toen

Cottbus legde Bayern vrij weinig in de weg. De tweede helft bracht daar weinig verandering in. De 0-3 liet dan ook niet lang op zich wachten. Santa Cruz kopte op het uur zijn eerste van het seizoen in doel. Bayern kreeg nadien nog kansen om de voorsprong verder uit te diepen, maar onder meer Ottl en Van Bommel faalden. Het bleef zo bij die 0-3. Een verdiende overwinning voor de landskampioen dat zijn seizoen toch nog in schoonheid wil afsluiten blijkbaar.