Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Allianz Arena
Bayern kende een moeilijke namiddag
Dirk Pieters

Bayern München won zaterdagmiddag met 2-1 van Alemannia Aachen, al was het met veel moeite. In de eigen Allianz Arena was het wachten tot in de tweede helft alvorens Bayern afstand kon nemen. Het was Mark van Bommel die de belangrijke treffer maakte voor de huidige landskampioen.

Bayern-trainer Felix Magath rekende voor het eerst sinds langs nog eens op Roy Makaay, maar de spits kreeg de eerste helft niet veel bruikbare ballen en liep er verloren bij. Het waren zelfs de bezoekers die op het einde van de eerste helft op voorsprong kwamen. Sascha Dum zorgde voor de verrassing door de 0-1 op het bord te zetten. Lang duurde de vreugde niet want twee minuten later stond het alweer gelijk. Het was Pizarro die op aangeven van Schweinsteiger de bal in het doel kopte.

In de tweede helft ging Bayern op zoek naar een tweede treffer en die kwam er al vrij snel. Het was duidelijk dat de spelers van Magath voor de overwinning gingen. Tien minuten na rust maakte Mark van Bommel met een schitterend schot vanop 25 meter de 2-1. Ook na het tweede doelpunt van Bayern bleef de thuisploeg de betere ploeg en kwam de zege niet meer in gevaar. [AN]