Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Allianz Arena
Bayern wijst Hertha Berlijn terug
Philippe Crols

Bayern en Hertha waren twee van de vijf leiders voor aanvang van speeldag zeven. Hertha kon in München die leidersplaats niet behouden. Het kwam al snel op achterstand en liep voortdurend achter de feiten aan. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de landskampioen.

Thuisploeg Bayern kwam al na negen minuten spelen op voorsprong. Podolski bediende Makaay en die maakte er al meteen 1-0 van. De kritiek van trainer Magath had zijn effect dus blijkbaar niet gemist. Hertha probeerde meteen wat terug te doen, maar de kopbal van Pantelic was niet goed genoeg. Op het kwartier kreeg de ongeslagen leider uit de hoofdstad een tweede klap te verwerken. Pizarro bediende Sagnol die van dichtbij de score kon verdubbelen. Daarna had Hertha-doelman Fiedler nog steeds zijn handen vol. Hij moest attent reageren op schoten van Lahm, Van Bommel en Podolski. Ook Schweinsteiger probeerde het tot twee maal toe, maar kende geen succes.

De kampioen schakelde na die 2-0 een versnelling terug. De hoofdstedelingen konden er echter geen gebruik van maken. Het was in tegendeel de thuisploeg die nog enkele keren dreigend voor de dag kwam. Fiedler moest zo nog redding brengen op een schot van Podolski. Het bleef echter 2-0 aan de rust.

Meteen na de koffie was de partij helemaal gespeeld zo leek. Makaay liet de bal goed door voor Pizarro en die maakte het beheerst af, 3-0. Vijf minuten na die 3-0 wisten de bezoekers wel te milderen. Fathi kopte een hoekschop van de net ingevallen Cairo binnen, 3-1. Hertha probeerde om zich alsnog in de partij de knokken, maar echt veel overtuiging was er niet bij. Bij wie er wel altijd overtuiging aanwezig is is bij Pantelic. De Serviër bracht zijn team een kwartier voor tijd terug tot 3-2 met een knal vanop zo’n 14 meter. Opnieuw spanning in de partij dus. Dat duurde echter niet lang. Na een hoekschop voor de Berliners counterde de thuisploeg zoals het hoort. Podolski rondde het werk af 4-2. Een minuut later had Pantelic opnieuw voor spanning kunnen zorgen, maar hij verkwanselde een reuzenkans. Meteen de laatste mogelijkheid van de wedstrijd. Bayern blijft aan de leiding, Hertha moet enkele teams laten gaan.