Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Weserstadion
Bremen klopt Bayern in absolute topper
Philippe Crols

Bayern München trok op speeldag acht met de nodige angst richting Bremen voor de confrontatie met co-leider Werder. Terecht zo bleek, want de landskampioen moest er zaterdag de duimen leggen. De thuisploeg stuurde Bayern met een 3-1-nederlaag terug naar München.

Bremen greep de thuisploeg meteen bij de keel. Dat resulteerde na tien minuten spelen al in de openingstreffer. Frings bediende man in vorm Diego en die knalde de bal onder de lat in doel, 1-0. Bayern kwam maar moeizaam in zijn spel en pas halverwege de eerste helft kreeg het zijn eerste mogelijkheid. Mertesacker redde de poging van Pizarro op de lijn. Even later knalde Makaay voorlangs. Net op het moment dat de kampioen beter in de wedstrijd kwam verdubbelde de thuisploeg de score. Wome knalde een vrijschop voorbij Kahn, 2-0. Toch vocht Bayern zich nog voor rust terug in de partij. Het was de Nederlander Makaay die tekende voor de aansluitingstreffer.

Na rust kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Ottl vond Wiese op zijn weg. Bayern leek de thuisploeg langzaam maar zeker in zijn greep te krijgen. Net als in de eerste helft viel ook op dat moment opnieuw een doelpunt voor Bremen. Een voorzet van Wome werd door Bayern-verdediger Lucio in eigen doel verwerkt, 3-1. De bevrijding voor de thuisploeg zo bleek, want Bayern lag nu knock-out tegen het canvas. Hunt was nog dicht bij de 3-1, maar Kahn verhinderde dat. Het bleef ook bij die 3-1. Daardoor staat Bremen na acht speeldagen samen met Schalke aan de leiding. Bayern volgt op drie punten.