Speeldag: Speeldag 26
Stadion: BayArena
Bayern wint topper tegen Leverkusen
Jens Van der Borght

Bayern München staat dankzij een 1-2 overwinning op het veld van Bayer Leverkusen weer een stap dichter bij de titel. Het behoudt een kloof van 18 punten op de nummer twee Dortmund, dat vanmiddag al won.

Kapitein Philipp Lahm kreeg rust voor de kraker tegen de nummer drie in de stand, Leverkusen. Het team van Jupp Heynckes begon gretig en versierde enkele goede mogelijkheden. Tien minuten voor de rust kwam Bayern op voorsprong dankzij een schitterend doelpunt van Mario Gomez. De aanvaller nam de bal mee op de borst, zette twee man in de wind en schoof uiteindelijk de bal voorbij doelman Leno.

Na de rust kwam Leverkusen beter in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd werden ze beloond voor hun aanvalsdrift. Simon Rolfes tikte de bal binnen. Maar het was Bayern dat alsnog de zege mee naar huis nam. De bal belandde via het hoofd van Van Buyten op de rug van Leverkusen-speler Wollscheid, en ketste zo in doel.

Dankzij deze overwinning pakken de mannen uit Beieren 27 op 27. Voor Leverkusen gaat het in 2013 minder goed. Na de winterstop leden zij al puntenverlies in zes wedstrijden. Ze volgen nu op vier punten van de nummer drie, Dortmund.