FC Schalke 04 - Bayer Leverkusen

Schalke zet wederopstanding in
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Schalke zet wederopstanding in
Foto: © SC

Schalke 04 heeft zijn eerste driepunter van het seizoen beet. Knappe zege van Die Königsblauen tegen de nummer drie van vorig jaar: Bayer Leverkusen.

Schalke had er een meer dan belabberde start opzitten. Na drie speeldagen telde de club uit Gelsenkirchen amper één schamel puntje. De wedstrijd van vandaag kondigde zich bovendien niet makkelijk aan. Leverkusen zakte vol vertrouwen en met negen op negen af naar de Veltins Arena.

Op het halfuur was het raak voor Schalke, met kersverse aanwinsten Kevin-Prince Boateng en Dennis Aogo meteen aan de aftrap. Höger opende de score en voor rust slaagde Bayer er niet in om langszij te komen.

Na de pauze ging het spel goed op en neer, met Leverkusen dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Maar een tiental minuten voor tijd was het toch opnieuw raak voor Schalke. Farfan snelde alles en iedereen voorbij en werd in de zestien onderuit gehaald. De scheids legde de bal op de stip en Farfan zette de penalty zelf om: 2-0 en zo klimmen de blauwhemden wat op in de klassering.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws