Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Bruchwegstadion
Dortmund de boot in bij Mainz
Sander De Graeve

Borussia Dortmund kon zijn goeie reeks niet verderzetten vanavond op bezoek bij Mainz 05. Na drie zeges op een rij gingen de geelzwarten met 2-0 onderuit. Mainz komt voorlopig mee aan de leiding.

De partij brak pas los in de tweede helft. Okazaki bracht de thuisploeg iets over het uur op voorsprong. Mainz, met oude bekende Sami Allagui (ex-Anderlecht) in de basis, verloor nog niet dit seizoen en Dortmund zat in een lastig parket.

Het werd zo mogelijk nog erger voor het team dat deze week Arsenal met een droge 2-0 huiswaarts stuurde. Vier minuten na de treffer van Okazaki mocht Immobile, één van de uitblinkers tegen de Gunners, naar de stip. De Italiaan miste zijn strafschop.

Ginter maakte de slechte avond compleet door nog eens vier minuten later de bal in het eigen doel te werken. Mainz gaat na de zege over Dortmund en komt samen met Bayern, Hoffenheim en Paderborn voorlopig aan de leiding in de Bundesliga.