Casteels ziet Wolfsburg levensbelangrijke punten pakken tegen hoogvlieger, Bundesliga telt nu 49.999 goals
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Casteels blijft de hele tijd op de bank, maar ziet Wolfsburg comeback maken

Casteels ziet Wolfsburg levensbelangrijke punten pakken tegen hoogvlieger, Bundesliga telt nu 49.999 goals
Foto: © photonews

In Duitsland stond Wolfsburg nog steeds in vieze papieren bij aanvang van deze speeldag. Het telde amper drie punten meer dan de dichtste degradatieplaats. Tegen Hoffenheim zette het team de puntjes op de 'i'.

Vorig seizoen speelde Wolfsburg, dat teerde op een goed jaar voordien met Kevin De Bruyne, nog in de achtste finales van de Champions League tegen AA Gent. Momenteel gaat het met beide clubs een stuk minder.

Wolfsburg staat al een heel seizoen in de kelder van de Bundesliga en het bezoek van Hoffenheim, voor deze speeldag de vijfde in de stand, beloofde niet veel goeds. Door de nederlagen van Dortmund, Leipzig én Frankfurt kon dat een goeie zaak doen.

Ommekeer in de tweede helft

Het begon ook meteen uitstekend toen Zuber nog voor het half uur de 0-1 op het bord kon zetten. Hij klopte Diego Benaglio, Koen Casteels keek toe vanop de bank. Wolfsburg moest met die achterstand ook de rust in.

Het zag er niet goed uit, maar een goal van Arnold vijf minuten na de pauze, deed de hoop terug opleven. Didavi zorgde een dik kwartier voor tijd voor dolblije supporters. Hij scoorde het 49.996e doelpunt uit de Bundesliga-geschiedenis en brengt Wolfsburg daarmee naar een buffer van zes punten.

49.999 goals

Freiburg en Köln deden er maar drie doelpunten bij, dus krijgen Augsburg en Bayer Leverkusen de kans om de 50.000ste goal in de Bundesliga te scoren.

12/02/2017 15:30VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim2-1
12/02/2017 17:30Freiburg - 1. FC Köln2-1

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws