Datum: 28/04/2018 15:30
Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Volkswagenstadion
Origi, Casteels en Dimata in bijzonder vieze papieren na nederlaag in degradatietopper

Wolfsburg verloor thuis met 1-3 van Hamburger SV

Wolfsburg heeft zichzelf geen cadeau gedaan in de thuismatch tegen Hamburger SV. Niet enkel de play-downs met de nummer drie van de tweede Bundesliga dreigen, nu moeten ze zich ook zorgen maken over rechtstreekse degradatie.

Divock Origi - die geen te beste match speelde - kreeg de voorkeur op Landry Dimata in de spits, in doel stond Koen Casteels. Die moest zich net voor rusten opmaken voor een penalty, maar was kansloos op het schot van Bobby Wood.

Iedereen dacht bij een 0-1-stand te gaan rusten, maar Lewis Holtby maakte er in de blessuretijd van de eerste helft nog 0-2 van met een kopbal. Een kwartier voor tijd zorgde Brekalo er met een vrije trap voor dat de Volkswagen-Arena weer hoop kreeg, maar verder geraakten ze niet. Hamburg kreeg nog een penalty. Kostic miste, maar in de rebound nam Waldschmidt alle twijfels weg.

Wolfsburg heeft met twee matchen te gaan nog twee punten voorsprong op Hamburg. De laatste twee wedstrijden zijn tegen de zesde, RB Leipzig, en het reeds veroordeelde FC Köln. Wolfsburg kan zich ook nog rechtstreeks redden, want ze staan op gelijke hoogte met Mainz, dat morgen wel nog speelt, en op drie punten van Freiburg.

28/04/2018 15:30Bayern München - Eintracht Frankfurt4-1
28/04/2018 15:30Hertha Berlin - FC Augsburg2-2
28/04/2018 15:30Freiburg - 1. FC Köln3-2
28/04/2018 15:30FC Schalke 04 - Bor. Mönchengladbach1-1
28/04/2018 15:30VfL Wolfsburg - Hamburger SV1-3
28/04/2018 18:30Bayer Leverkusen - VFB Stuttgart0-1