Bayern München - FC Schalke 04

Bayern veegt de vloer aan met Schalke en komt op een punt van de leiding in de Bundesliga
Arjen T'Sjoen
| 5 reacties

Bayern veegt de vloer aan met Schalke en komt op een punt van de leiding

Bayern veegt de vloer aan met Schalke en komt op een punt van de leiding in de Bundesliga
Foto: © photonews

Zaterdagavond stond de interessante clash tussen FC Bayern München en FC Schalke 04 op het programma. De Rekordmeister komt nu op een punt van leider RB Leipzig.

Met een indrukwekkende 0-4 zege bij Hertha Berlijn was Bayern uitstekend begonnen aan 2020 en daar heeft het nu nog een knappe zege aan weten toe te voegen. Tegen Schalke koos Hans-Dieter Flick opnieuw voor Ivan Perisic (ex-Club en Roeselare) in de basis. Verder rekende Bayern uiteraard weer op het torinstinct van Robert Lewandowski. Benito Raman was er bij Schalke niet bij wegens ziekte.

Na nauwelijks 5 minuten voetbal stond Bayern al op voorsprong via wie anders dan Robert Lewandowski. Schalke kwam wel nog dicht bij de gelijkmaker na een knal van Matondo op de lat. Bayern was nadien duidelijk baas, net voor de pauze klaarde Thomas Müller de klus: 2-0. Bayern denderde nadien ook gewoon door. Goretzka maakte er in minuut 50 3-0 van en Thiago zorgde even later ook voor de 4-0. In het ultieme slot van de wedstrijd werkte Schalke-doelman Schubert nog een voorzet van Gnabry in eigen doel. Forfaitcijfers die kunnen tellen dus voor Bayern. De Duitse landskampioen komt nu op een punt van leider RB Leipzig in de Bundesliga.

Goals

5
0

Balbezit

73
27

Aanvallen

85
36

Gevaarlijke aanvallen

56
17

Schoten op doel

10
2

Schoten naast/over doel

6
4

Geblokkeerde schoten

2
0

Schoten op doelkader

1
1

Hoekschoppen

9
2

Buitenspel

3
2

Fouten

3
5

Vrije trappen

7
6

Doeltrappen

5
11

Inworpen

18
17
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws