Borussia Dortmund laat zich compleet verrassen in eigen huis, maar speelt in het slot toch nog gelijk tegen rode lantaarn
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

Borussia Dortmund speelde gelijk tegen de rode lantaarn

Vrijdagavond openden Borussia Dortmund en SC Paderborn 07 de twaalfde speeldag in de Bundesliga. Paderborn stond tot voor de speeldag laatste en leek aan een kansloze onderneming te beginnen, maar kon tegen alle verwachtingen in toch een punt pakken.

Bij Borussia Dortmund begon Rode Duivel Axel Witsel in de basis naast Mahmoud Dahoud op het middenveld. Er was geen plaats voor Thorgan Hazard, hij begon op de bank. Steffen Baumgart koos bij Paderborn voor Laurent Jans (ex-Waasland-Beveren) in de basis.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Dortmund keek al tegen een 0-1 achterstand aan. Streli Mamba zette Paderborn meteen op voorsprong. Die Borussen haalden niet hun gebruikelijke niveau niet en konden Paderborn niet onder druk zetten. Net voor de pauze maakten nog eens Mamba en Holtmann er zelfs 0-3 van. Het gebruik aan snelheid achterin bij Dortmund met Hummels en Weigl werd zwaar afgestraft.

Dortmund keert nog terug

De thuisploeg had nood aan een vroeg doelpunt in de tweede helft en maakte dat ook via toptalent Jadon Sancho. Dortmund drukte, maar kon niet scoren tot Axel Witsel vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer lukte. De spanning bouwde op en Paderborn kraakte toch in de allerlaatste minuut. Marco Reus maakte na een assist van Sancho er nog 3-3 van.