Standard gaat onderuit tegen Sels en co. in oefenpot

Arjen T'Sjoen
| 16 reacties
Standard gaat onderuit tegen Sels en co. in oefenpot
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard kende geen goede generale repetitie met het oog op de competitiestart over twee weken. De Rouches verloren hun oefenpot van het Franse Strasbourg.

Bij de Ligue 1 ploeg stonden twee oude bekenden aan de aftrap. De ex-Buffalo's Matz Sels en Stefan Mitrovic verdedigden de kleuren van Strasbourg. Michel Preud'homme koos dan weer voor twee spitsen met Renaud Emond en Obbi Oularé.

Die laatste moest echter het veld al weer snel verlaten. Na twintig minuten werd Oularé vervangen door Duje Cop. Ondertussen was Strasbourg al met een strafschop op voorsprong gekomen: Ajorque zette die feiloos om. 

In de tweede helft koos Preud'homme voor wat vers bloed. Mehdi Carcela en Anthony Limbombe kwamen tussen de lijnen en moesten voor meer dreiging zorgen vanaf de flanken. Het was via een vrije trap van Kosanovic dat de Rouches nog het dichtst bij de gelijkmaker kwamen, maar uiteindelijk viel aan de overkant het doelpunt: Ajorque maakte zijn tweede van de avond.

Standard verliest op deze manier zijn eerste echte waardemeter van de oefencampagne. Over een dikke week zal het opnieuw spelen tegen een Ligue 1 ploeg, dan oefent het tegen OGC Nice. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties