Exeter City - Liverpool FC

(Josh Read) Tom Nichols 9' 1-0
1-1 12' Jerome Sinclair
Lee Holmes 45+1' 2-1
2-2 73' Bradley Smith
Bekervoetbal in Engeland? Een feest! Middenmoter uit vierde klasse verrast piepjong en onherkenbaar Liverpool
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Bekervoetbal in Engeland? Een feest! Exeter City, middenmoter uit vierde klasse, verrast piepjong en onherkenbaar Liverpool

Bekervoetbal in Engeland? Een feest! Middenmoter uit vierde klasse verrast piepjong en onherkenbaar Liverpool
Foto: © photonews

Bekervoetbal in Engeland, dat is een feest! Dat werd vrijdagavond nog maar eens duidelijk. Exeter City, een middenmoter uit de League Two, het equivalent van onze vierde klasse, verraste Liverpool.

We vertellen er om te beginnen meteen bij dat Jürgen Klopp, die dertien spelers moest missen omwille van blessures, een piepjong en experimenteel elftal tussen de lijnen bracht. De gemiddelde leeftijd was 22 jaar en Christian Benteke, de enige vaste waarde, was kapitein.

De vlam zat meteen in de pan in het St. James’ Park – ja, het stadion van Exeter heeft dezelfde naam als dat van Newcastle United. Na een kwartier spelen stond het reeds 1-1. Nichols opende de score voor de thuisploeg, goudklompje Sinclair bracht Liverpool opnieuw in de match.

Alsof het schema nog niet druk genoeg is, niet Herr Klopp?

Er rustte veel hoop op de schouders van Christian Benteke, maar onze landgenoot moest toekijken hoe zijn ploegmakkers het ongelofelijk moeilijk hadden tegen een gretig Exeter. Op slag van rust werd het zelfs 2-1, na een goal van Holmes.

Benteke zelf kreeg een uitgelezen kans om de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen, maar doelman Olejnik hield onze landgenoot van een doelpunt. Het was uiteindelijk Smith die een kwartier voor tijd nog een replay uit de brand sleepte voor Liverpool. “Alsof het programma nog niet druk genoeg is”, zal Jürgen Klopp ongetwijfeld sakkeren.

Goals

2
2

Balbezit

48
52

Aanvallen

59
58

Gevaarlijke aanvallen

43
40

Schoten op doel

0
4

Schoten naast/over doel

7
2

Hoekschoppen

5
5

Buitenspel

1
2

Fouten

13
5

Vrije trappen

7
14

Doeltrappen

12
12

Inworpen

31
39
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws