Speeldag: Ronde 3
Stadion: City of Manchester Stadium
Samaras redt Man City in slotminuut
Kevin Vanbuggenhout

Dinsdagavond zijn er al enkele wedstrijden in de derde ronde van de League Cup op gang getrapt. In het City of Manchester Stadium was tweedeklasser Norwich te gast. Sven-Göran Eriksson liet verschillende basisspelers rusten waaronder ook Emile Mpenza. Samaras kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Norwich City, momenteel pas 20ste in The Championship, mocht niet te veel weerstand bieden. Lee Croft begon in de basis bij Norwich en bracht dus een bezoek aan zijn ex-club Manchester City.

Manchester City begon goed aan de wedstrijd. Norwich werd meteen met de rug tegen het eigen doel gezet. Marshall duwde een vrije trap van Ball in hoekschop. Op het kwartier trapte Bianchi van dichtbij in het zijnet. In het tweede kwartier kwam Norwich beter in de wedstrijd. Man City zakte wat weg en het was voornamelijk Norwich dat nu op zoek ging naar de openingstreffer. Cureton trapte van dichtbij over na een voorzet van Croft. Hart redde een vrije trap van Otsemobor. In de laatste tien minuten van de eerste helft ging Man City toch terug wat beter spelen. Marshall parreerde de plaatsbal van Samaras. Wat Manchester City in de eerste helft liet zien was in elk geval niet genoeg om een voorsprong te rechtvaardigen. Norwich haalde de rust dus terecht met 0-0 na een leuke eerste helft.

Na de pauze viel er veel minder te beleven. Het tactische plan van Norwich klopte nu van begin af aan en de wedstrijd verliep nu veel meer gesloten. Pas in de 58ste minuut kon Manchester City terug eens dreigen. Marshall pakte een afstandsschot van Bianchi. Aan de overkant kwam Croft dicht bij een doelpunt. In de laatste 25 minuten nam Manchester City de wedstrijd toch in handen. Norwich werd achteruit gedrukt, al moesten The Canaries niet al te veel open kansen toestaan. Acht minuten voor affluiten kwam Manchester toch dicht bij de 1-0. Een schot van de ingevallen youngster Kelvin Etuhu viel net over doel. Het slotoffensief leverde Man City alsnog de winnende treffer op. Samaras plaatste de bal in doel: 1-0. Na een zwakke partij kon Manchester City op het nippertje toch nog Norwich City van zich afschudden.

Manchester City plaatste zich moeizaam voor de vierde ronde van de League Cup. Man City had het lange tijd lastig met Norwich, maar in de slotminuut scoorde Samaras dan toch de winnende treffer. Uiteindelijk was de overwinning wel verdiend voor Man City. Norwich City kwam ondanks een zeer verdienstelijke wedstrijd net tekort. Norwich mag de League Cup wel met opgeheven hoofd verlaten.