blrBlackburn
livLiverpool FC
Datum: 03/11/2007 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Ewood Park
Rovers houden Reds in bedwang
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers houden Reds in bedwang
Foto: © SC

In een uitverkocht Ewood Park startten zowel Blackburn als Liverpool zeer vinnig aan de wedstrijd.  Het tempo lag hoog, maar zowel de Rovers als de Reds verzorgden de passes aanvankelijk te weinig om echt te gevaarlijk te zijn.  Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de bezoekers wel de beste kansen, maar geen van beide teams kon de drie punten claimen.

Het was de thuisploeg die als eerste kon dreigen, maar dan was er al ruim een half uur gespeeld.  David Bentley stormde alleen op Jose Reina af, maar de Engelse international schoot via de buitenkant van de paal naast.  Wat later trapte Morten Gamst Pedersen een vrije trap te zwak naar doel, en schoot Bentley pardoes op de vuisten van de bezoekende goalie.

Op slag van rust had David Dunn dé kans van de eerste helft om de score te openen, maar zijn verrassende schot spatte op de dwarsligger uiteen.  Liverpool zette er tijdens de gehele eerste helft amper één kansje tegenover, maar Brad Friedel tikte het schot van Ryan Babel knap weg.

Na de herneming startten beide teams opnieuw in een hoog tempo en ging Liverpool nadrukkelijker op zoek naar de kansen.  Het leverde al vlug enkele hoekschoppen op, maar veel dreiging ging er niet van uit.  De Rovers loerden vooral op de counter.  Op één van de vlugge tegenprikken aarzelde de mee opgerukte Christopher Samba wat te lang.

Net voor het uur mocht Tugay Kerimouglu nog eens opdraven.  De oude Turk kwam de geblesseerde Dunn vervangen.  Blackburn leek plots met meer vertrouwen te voetballen, maar gek genoeg viel de kans aan de overkant.  Dirk Kuyt ging alleen op Friedel af, maar in plaats van Steven Gerrard te bedienen verprutste de Nederlander vakkundig de open kans.

Het spel bleef snel op en neer gaan en aan de overkant kopte Roque Santa Cruz maar nipt over.  Ruim tien minuten voor tijd was het dan opnieuw bijna prijs voor de bezoekers.  Eerst redde Friedel echter de meubelen voor de thuisploeg op een schot van Gerrard en seconden later haalde Bentley een schot van invaller Peter Crouch van de lijn.

Tijdens de slotfase gingen de Reds meer en meer aandringen en werd het pompen of verzuipen voor Blackburn.  Met nog luttele minuten op de klok haalde Gerrard plots verschroeiend uit, maar Friedel hield met een miraculeuze redding zijn netten schoon.  Helemaal op het einde knalde Kuyt nog van zeer dichtbij hoog over.

Liverpool was tijdens het slotkwartier wel de gevaarlijkste ploeg, maar kon over de hele partij gezien geen aanspraak maken op de zege.  De Rovers stelden er op hun beurt te weinig tegenover om de drie punten te claimen zodat een puntendeling het logische eindresultaat was.