Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Old Trafford
Man Utd en Chelsea gelijk in topper
Kevin Vanbuggenhout

De afgelopen weken werd er maar over één wedstrijd gesproken en dat was Manchester United - Chelsea. Koploper Manchester nam bij winst immers een voorsprong van zes punten. Om een mentale tik te vermijden, moest Chelsea dus minstens een punt pakken op Old Trafford.

De wedstrijd ging heen en weer, maar kon in het begin toch niet echt bekoren. De overtredingen haalden het ritme uit de wedstrijd. Manchester United had toch wel het betere van het spel. Chelsea had nochtans veel balbezit, maar kon er niet veel uithalen. Chelsea kwam dan ook niet verder dan enkele afstandsschoten van Lampard. Net voor het halfuur nam Man U de leiding. Saha schoot de bal knap in doel: 1-0. Chelsea kwam toch ook nog aan enkele mogelijkheden. Van Der Sar redde het schot van Geremi en was ook paraat op een nieuwe poging van Lampard.

1-0 bij de rust en dus wist Chelsea wat het te doen stond. In de tweede helft schakelden de bezoekers uit London dan ook een niveau hoger. Man U probeerde dan enkele keren gevat tegen te prikken. Rooney was de aangever van één van de gevaarlijkste acties van Manchester in de tweede helft. Hij zette voor naar Saha die de bal niet goed raakte en weg kans. Ook een voorzet van Heinze kwam bij Saha, maar die kon geen tweede keer scoren. Met nog ruim twintig minuten op de klok kwam Chelsea langszij. Carvalho kopte een hoekschop van Lampard binnen. Geen van beide ploegen slaagden er nog in de tegenstander de genadeslag te geven. Zo eindigde de topper onbeslist en telt Man United nog steeds drie punten meer dan Chelsea in de stand.

Vooral op basis van de tweede helft kaapte Chelsea een verdiend punt weg in Manchester. De troepen van Alex Ferguson blijven natuurlijk wel op kop staan in de Premier League. Het lijkt dit seizoen nog een spannende strijd te gaan worden tussen Man United en Chelsea.