Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Ewood Park
Rovers overtuigend langs Saints
Luc Goderis

Blackburn Rovers hebben vanmiddag een belangrijke stap gezet richting behoud.  Voor de Saints lijkt het na hun 500ste Premier League wedstrijd stilaan vijf voor twaalf te worden.   Morten Gamst Pedersen schoot de Rovers al na elf minuten op voorsprong.  Een op Andreas Jakobsson afgeweken cross van Steven Reid zorgde voor de 2-0 en diezelfde Steven Reid zorgde op voorzet van Dominic Matteo voor de verdiende en overtuigende eindcijfers.

Rovers manager Mark Hughes kon voor het eerst sedert 19 maart opnieuw rekenen op Paul Dickov.  De Schot werkte zich anderhalf uur de naad uit het lijf maar kon niet echt een rol van betekenis opeisen.

Na tien minuten waren de Southampton spelers zich nog druk aan het beklagen over een fout op Graeme Le Saux als ex-Genkenaar Aaron Mokoena een lange diagonale bal richting Morten Gamst Pedersen verstuurde.  De Noor nam de bal in een tijd op de slof en knalde uit een scherpe hoek heerlijk binnen.

De thuisploeg posteerde vijf man op het middenveld wat hen balbezit en controle over de wedstrijd opleverde.  Morten Gamst Pedersen dweilde naar hartelust de linkerflank af en miste nog twee zeer goede kansen in een levendige eerste helft.
Voor Southampton kon enkele Camara voor enig gevaar zorgen.  Na een ingestudeerd nummertje op hoekschop besloot hij slechts centimetes naast en op voorzet van Peter Crouch liet zijn balcontrole hem in de steek.

Harry Redknapp ruilde na de pauze verdediger Graeme Le Saux in voor aanvaller Kevin Phillips en koos zo resoluut voor de aanval.
De wissel kende onmiddelijk resultaat, doch aan de, voor de Saints, verkeerde kant.  Steven Reid’s cross werd door Andreas Jakobsson van richting veranderd en belandde zo achter Smith in eigen doel.

Voor Southampton ging het van kwaad tot erger.  Ze wisten zich geen raad met een hoekschop van Morten Gamst PedersenDominic Matteo legde klaar voor Steven Reid en Ier vlamde de 3-0 binnen.
Blackburn's honger leek hiermee gestild.  Met de halve finale in de FA Cup van volgende week tegen Arsenal in het achterhoofd gingen de boeken achteraan dicht.  De secure Rovers verdediging (slechts 2 tegendoelpunten in de laatste 8 wedstrijden) gunde de Saints zelfs geen eerredder meer.

Blackburn : Friedel, Neill, Todd, Nelsen, Matteo, Mokoena, Thompson (45’ Emerton), Reid (74’ Stead), Flitcroft (49’ Tugay), Pedersen, Dickov
Southampton : Smith, Delap, Lundekvam, Jakobsson, Bernard (83’ Higginbotham), Telfer, Redknapp, Quashie, Le Saux (45’ Phillips), Crouch, Camara (75’ Svensson)
Ref : Barry
Att : 20726