Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Anfield Road
Mighty Reds kunnen dan toch vlot scoren
Yves Dekoning

Liverpool heeft eindelijk nog eens zwaar uitgehaald, tegen Fulham werd het 5-1. De aanvallers van Rafael Benitez vonden dit keer wel de weg naar de netten.

Reeds vroeg in de wedstrijd stuurde Robbie Fowler spitsbroeder Fernando Morientes op doel af, maar de Spanjaard besloot zwak op Tony Warner. Na een kwartier spelen deed Fowler het dan maar zelf. Een hoekschop van Harry Kewell werd verlang door Luis Garcia en Fowler kopte aan de tweede paal binnen. De eerste goal voor "god" sinds zijn terugkeer op Anfield Road. Morientes kon alweer een inzet van Fowler niet afwerken, alvorens Fulham in de 25ste minuut op gelijke hoogte kwam via Collins John. Hij sneed knap door de defensie van Liverpool en trapte de bal tussen de benen van Jose Reina in doel. Nog voor rust stond de thuisploeg alweer voor. Michael Brown werkte een voorzet van Kewell in eigen doel.

De bezoekers zochten wanhopig naar de gelijkmaker, en kregen ook kansen. De verdediging van Liverpool leek wankel zonder Sami Hyypiä en John was er enkele keren dicht bij. Zat Knight vond het doelkader op zijn weg, aan de overkant overkwam Garcia hetzelfde. De Reds beseften dat ze best een derde doelpunt scoorden en in de 71ste minuut was Fernando Morientes wel bij de les. Hij knalde de bal hoog en droog tegen de netten. In de slotminuten pikten ook invallers Peter Crouch en Stephen Warnock nog hun goaltje mee.

Liverpool: J Reina, S Finnan, J Carragher, D Agger, D Traore, S Luis Garcia, S Gerrard, D Hamann, H Kewell (88 S Warnock) , R Fowler (68 D Cisse) , F Morientes (81 P Crouch).