Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Anfield Road
Liverpool simpel langs Tottenham
Kristof Blomme

Liverpool heeft op Anfield Road Tottenham gemakkelijk opzij gezet. De Reds wonnen met 3-0. Het telt nu tien punten. Tottenham miste zijn start compleet met amper vier punten na zes matchen.

Zowel Liverpool als Tottenham wisten dit seizoen nog niet te overtuigen in de Premier League. De thuisploeg begon het best aan de partij. Na tien minuten kon Xabi Alonso uithalen, maar hij zag zijn schot net naast vliegen. Halfweg de eerste helft was de beste kans toch voor de bezoekers. Een vrije trap van Murphy kon door King van dichtbij niet afgemaakt worden. Even later was het warm aan de overkant. Chimbonda klopte bijna zijn eigen doelman na een hoekschop van Gonzalez. Gelukkig voor de verdediger stond de doelpaal in de weg.

Op het uur kwam Liverpool goed weg. Davids zette een goeie actie op en kreeg het leer tot bij Jenas. Zijn schotje ging echter voorlangs. Een minuut later was het raak voor de thuisploeg. Een goeie voorzet van Gerrard werd door Bellamy op de paal gekopt, maar Gonzalez was goed gevolgd om binnen te tikken. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd beslist. Luis Garcia stuurde Kuijt diep en die aarzelde niet. In de slotminuut werd het zelfs nog 3-0 na een knap schot van Riise.