Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham en Newcastle delen de punten
Yves Dekoning

Birmingham - Newcastle 2-2

Na drie minuten kwam Newcastle al op voorsprong in Birmingham. Een afgeweken schot van Patrick Kluivert belandde in de voeten van Jermaine Jenas. De winger stond helemaal vrij en kon rustig binnen leggen. Even later moest Birmingham al een vervanging doorvoeren. Dwight Yorke mocht invallen voor de geblesseerde Emile Heskey. Yorke was extra geprikkeld om zich te tonen tegen Newcastle. Bij Blackburn kwam hij immers niet aan spelen toe onder Graeme Souness, nu aan het werk bij de Magpies. Samen met David Dunn terroriseerde hij de verdediging van de bezoekers. Het was dan ook geen toeval dat een combinatie tussen Dunn en Yorke tot de gelijkmaker leidde. Een doorsteekpas van Dunn zette Yorke op weg naar Shay Given. Hij werkte koel af. Nog voor de rust verloor Birmingham ook Muzzy Izzet door een blessure. Toch bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de voorsprong.

Na rust ging Birmingham gewoon op zijn elan verder. Uiteindelijk was het Matthew Upson die met een kopbaldoelpunt voor de verdiende 2-1 zorgde. Newcastle kwam ietwat gelukkig terug op gelijke hoogte. Nicky Butt wist een afvallende bal op één of andere manier uit de lucht de plukken en voorbij doelman Maik Taylor te krijgen. In een bloedstollende finale zocht Birmingham tevergeefs naar de zege. Het kwam enkele keren dicht bij een doelpunt, maar de Magpies hielden stand. Bijna stalen ze zelfs nog de drie punten. Een vrije trap van Laurent Robert spatte uiteen op de paal.

Birmingham: Maik Taylor, Melchiot, Cunningham, Upson, Clapham, Gronkjaer, Izzet, Savage, Johnson, Dunn, Heskey. Subs: Bennett, Morrison, Gray, Clemence, Yorke.

Newcastle: Given, Carr, O'Brien, Elliott, Bernard, Bellamy, Butt, Jenas, Bowyer, Shearer, Kluivert. Subs: Harper, Milner, Ambrose, Hughes, Robert.

Scheidsrechter: H Webb (S Yorkshire)