Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Anfield Road
Reds peuzelen Rovers op
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft zwaar uitgehaald tegen Blackburn Rovers. Door met 4-0 te winnen blijven de Reds in het spoor van Manchester United. Een mooi antwoord na de thuisnederlaag tegen Chelsea in de Champions League.

Voor de aftrap was er een minuut stilte voor de 96 slachtoffers van de ramp op Hillsborough twintig jaar geleden. Daarna vlogen de Reds er meteen in. Na amper vier minuten spelen draaide Fernando Torres zich knap vrij en plaatste de bal in de verre hoek. Even later had het al 2-0 moeten zijn toen Javier Mascherano doorbrak maar Paul Robinson hield de Rovers nog even recht. De thuisploeg ging op zijn elan verder en een tweede treffer kon niet uitblijven. Op het half uur tikte Torres een vrije trap binnen. Albert Riera kreeg nog enkele goede kansen voor rust, het bleef echter 2-0. Bijna bracht Christopher Samba Blackburn terug in de match maar hij gleed uit.

Na de pauze kwamen er toch nog twee doelpunten bij voor Liverpool. Daniel Agger pegelde er eentje tegen de netten en in blessuretijd pikte ook David Ngog zijn goaltje mee.