bcfcBirmingham City
munManchester United
1-0
1-1
Datum: 09/01/2010 18:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: St. Andrews Stadium
Manchester United niet voorbij Birmingham
Wouter Laeremans
| 0 reacties
 Manchester United niet voorbij Birmingham
Foto: © SC

Na Arsenal verliest ook Manchester United dure punten op een sneeuwrijke 21e speeldag. Birmingham hield de regerende kampioen thuis op een 1-1 gelijkspel.

Manchester United begon scherp aan de wedstrijd, maar dat leverde geen doelpunten op. Doelman Hart was paraat op pogingen van Wayne Rooney en Michael Carrick.

De bal ging er aan de andere kant wel in. Man U kreeg een corner van Birmingham niet weggewerkt en in de kluts viel het leer voor de voeten van Cameron Jerome. De Brit aarzelde niet en schoot zijn vierde van het seizoen tegen de touwen.

In de tweede helft verdedigde Birmingham die voorsprong met man en macht, maar de Mancunians konden toch gelijktrekken. Evra bracht de bal hard voor doel nadat de thuisverdedigers meer dan een schot hadden gekeerd. Onder druk van Rooney tikte de jonge verdediger Scott Dann de gelijkmaker voorbij zijn eigen doelman. De spelers van de Blues protesteerden luidkeels voor buitenspel, maar de scheidsrechter gaf geen krimp.

United kon geen beslissing meer forceren. Manager Ferguson zag Darren Fletcher nog tegen een tweede gele kaart aankijken. Man U laat zo de kans liggen om alleen leider te worden. 

Herbeleef Birmingham City - Manchester United