Birmingham City - Liverpool FC

0-1 46' Steven Gerrard
Liam Ridgewell 56' 1-1
Vierde plaats glipt verder weg voor Liverpool
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
Vierde plaats glipt verder weg voor Liverpool
Foto: © SC

Voor Liverpool lijkt de vierde plaats steeds onwaarschijnlijker te worden na nieuw puntenverlies tegen Birmingham City. Het Manchester City van Vincent Kompany zit nu dicht bij CL-voetbal volgend seizoen.

Birmingham City – Liverpool 1-1
City en Liverpool speelden een draak van een eerste helft. Eén kans viel er op te schrijven: Maxi Rodriguez schoot de bal op de City-dwarsligger. Na de rust was de eerste kans voor Liverpool meteen raak. Kapitein Gerrard kreeg de bal met wat toeval in zijn voeten, hij kapte zijn verdediger mooi uit en legde het leer in de verste hoek.

Tien minuten later was alles alweer te herdoen. Liam Ridgewell mocht aan de tweede paal de bal gewoon in doel lopen. Moederziel alleen weliswaar, een enorme dekkingsfout! Liverpool kreeg daarna twee goede kansen via de Fransman David N’gog (kopbal net naast en een hard schot in het zijnet), terwijl Birmingham nog gevaarlijk kon worden via Bowyer.

De slotfase was vervolgens voor Liverpool, maar scoren bleek een te lastige opgave voor The Reds. Benitez deed wel nog een paar rare wissels, want ondanks de nood aan de drie punten haalde hij aanvallers Torres en Kuyt naar de kant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws