blpBlackpool
cheChelsea
0-1
0-2
63' Frank Lampard (pen)
Jarryd Naegels

Chelsea heeft gedaan wat het moest doen. Het ging met 1-3 winnen op het veld van Blackpool. Een streng verdict voor een knokkende en strijdvaardige thuisploeg.

Chelsea begon als een pletwals aan de partij tegen Blackpool. De thuisploeg moest terug en had geluk toen Torres net niet bij een voorzet kon van Bosingwa. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld toen ook Drogba net zijn teen niet tegen een voorzet van Lampard kon plaatsen. Tussendoor kon Carney de vuisten van Cech eens testen.

De Blues gingen door op hun elan, maar kwamen moeilijk tot kansen. Terry kopte na twintig minuten plots een corner staalhard binnen. Chelsea rook bloed en drukte het gaspedaal weer helemaal in. Torres knalde net naast en Kingson kon het schot van Bosingwa maar net uit det doel houden.

Thuisploeg drukt
De bezoekers leunden al snel weer achterover en lieten de thuisploeg komen. Die namen het balbezit met plezier aan en zetten Chelsea plots onder druk. De Londenaars wisten niet meer waar eerst lopen en werden onder de voet gelopen door een enthousiaste thuisploeg. Puncheon viseerde de kortste paal en Carney zijn poging werd afgeblokt.

Chech moest zijn zich nog eens strekken op een lob van Evatt en Puncheon kon niet afdrukken op een voorzet van Beattie. De tweede helft begon Blackpool zowaar met nog meer druk. Cole trok Beattie al snel neer in het zestienmetergebied, maar de bal ging niet op de stip. Even later kopte diezelfde Beattie een voorzet pal op Cech.

Kalou en Lampard beslissend
Vaughan
knalde onbesuisd naast en Puncheon zijn poging werd in extremis afgeblokt door Terry. Drogba, eindelijk nog eens in de basis, moest nog voor het uur geblesseerd naar de kant voor Kalou. De Ivoriaan viel gretig in en zorgde er mee voor dat de Blues uiteindelijk nog vrij makkelijk wonnen.

Op een zeldzame tegenprik ging Kalou namelijk neer na een tackle van Evatt. De scheidsrechter wees zeer streng naar de stip. Lampard trok er zich niets van aan en zette de elfmeter beheerst om: 0-2. Nauwelijks drie minuten later was de partij helemaal gespeeld toen alweer Lampard een mooie aanval van Chelsea kon verzilveren. Kalou stuurde de middenvelder in het straatje: 0-3.

De thuisploeg was aangeslagen door het veel te strenge verdict en de Londenaars kregen terug de controle over de wedstrijd. Kalou en Torres misten in het slotkwartier nog kansen op een grotere score. Phillips liet de eerredder nog liggen, Puncheon miste niet. Ormerod en Evatt zorgden zelfs bijna nog voor de aansluiting. Het slotoffensief kwam echter te laat. Chelsea doet dankzij deze 1-3-zege nog steeds mee voor de titel.