Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Madejski Stadium
Chelsea morst punten, Manchester United wint wel

Chelsea is op het veld van Reading niet verder dan een 2-2 gelijkspel geraakt. Manchester United won wel: op Old Trafford klopte het Southampton met 2-1.

Reading – Chelsea 2-2

Chelsea mag stilaan zijn titeldromen opbergen. Na nieuw puntenverlies loopt de kloof met leider Manchester United steeds verder op. Het was in Reading nochtans 0-2 voorgekomen, maar het verloor in de laatste vijf minuten de grip op de wedstrijd.

Mata maakte het openingsdoelpunt op het einde van de eerste helft en Frank Lampard zorgde halfweg de tweede helft voor een ogenschijnlijk veilige voorsprong.

Dat was echter buiten Adam Le Fondre gerekend. De 26-jarige aanvaller van Reading maakte in de laatste vijf minuten nog twee keer en pakte zo een puntje voor de thuisploeg, dat wel in acuut degradatiegevaar blijft.

Manchester United – Southampton 2-1

Southampton was snel op voorsprong gekomen via Rodriguez, maar met twee doelpunten van Wayne Rooney had Manchester United snel orde op zaken gesteld. Het vergroot zo de kloof met Manchester City terug tot zeven punten.