Speeldag: Speeldag 27
Stadion: St. James Park
Newcastle wint spektakelstuk tegen Southampton
Jens Van der Borght

In een genietbare wedstrijd won Newcastle United met 4-2 van Southampton. Dankzij die overwinning komt Newcastle zes punten boven de degradatieplaatsen te staan.

Southampton kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na nog geen drie minuten spelen, bediende Ricky Lambert Morgan Schneiderlin. 0-1 en Newcastle moest meteen naar voren. Na een half uur loonde dit en scoorde Sissoko zijn derde goal in vier wedstrijden. Nog voor de rust ging Newcastle over Southampton via een schitterend doelpunt vanop 25 meter van Papiss Cissé.

Vlak na de rust zorgde Lambert met zijn 12e van het seizoen voor de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwamen The Magpies weer op voorsprong met een penaltydoelpunt van Cabaye. Even later werd Southampton volledig uitgeteld via een eigen doelpunt van Hooiveld.

Voor deze wedstrijd stonden beide ploegen gezamenlijk op de 16e plaats met 27 punten. Southampton blijft op drie punten van de degradatieplaatsen hangen, terwijl Newcastle met hun overwinning een uitstekende zaak doet en zes punten boven de 18e plaats komt te staan.