Wigan en QPR geraken niet uit de gevarenzone
Conrad Grayson

Norwich City en Stoke City hebben vandaag een belangrijke stap richting behoud gezet dankzij winst. QPR en Wigan Athletic zijn door verlies bijna zeker van degradatie.

Norwich City – Reading 2-1

Norwich zette vandaag een belangrijke stap richting behoud. Al vroeg op de wedstrijd waren Elliott Bennett en Javier Garrido gevaarlijk voor de thuisploeg. Ook Russell Martin was ongelukkig voor doel.

Reading moest het vooral hebben van counters via Garath James McCleary, die Norwich-doelman Mark Bunn tot een goede save dwong. Het bleef na een helft vol kansen toch 0-0.

McCleary enige lichtpunt voor de bezoekers

Na de rust was Norwich opnieuw de gevaarlijkste ploeg. Na 50 minuten zette Ryan Bennett dan ook de 1-0 op het scorebord. Een minuut later verdubbelde naamgenoot Elliott Bennett de score, nadat doelman McCarthy de bal in zijn voeten wegklopte.

McCleary, die een schitterende wedstrijd speelde, zorgde in de 72ste minuut voor de aansluitingstreffer. Het was echter niet meer genoeg om het tij te doen keren. Reading verloor voor de negende keer in tien wedstrijden en is bijna zeker van degradatie.

West Ham United – Wigan Athletic 2-0

De bezoekers kregen de eerste kans van de wedstrijd via een afstandsschot van Antolin Alcaraz. West Ham-doelman Jussi Jaaskelainen was echter bij de pinken.

Vijf minuten later was het de beurt aan de thuisploeg. Kevin Nolan kreeg een mooie pass van James Collins, maar hij kon zijn schot niet kaderen.

Doelman Jaaskelainen hield wat later de thuisploeg opnieuw overeind, nadat hij oog in oog stond met aanvaller Shaun Maloney en de bal wist te stoppen.

West Ham kwam dan toch op voorsprong in de 21ste minuut via Matthew Jarvis. Hij gooide de bal in de grote rechthoek en die belandde met wat geluk in het doel, 1-0. Gary O’Neil was enkele minuten later nog kort bij de 2-0, maar zijn poging werd gestopt door Wigan-doelman Joel.

Wigan bleef vechten

Na de rust bleef het een spectaculaire wedstrijd. Wigan bekampte het doel van Jaaskelainen enkele keren, maar zonder succes. Nolan wist tien minuten voor tijd met zijn 100ste doelpunt in de Premier League, de 2-0 op het bord te zetten voor de thuisploeg.

Wigan blijft door het verlies in de gevarenzone hangen, maar is zeker nog niet uitgeteld.

Queens Park Rangers – Stoke City 0-2

Adel Taarabt schoot in de beginfase vanop 30 meter op doel, maar zijn schot ging net over het doel. Ook José Bosingwa zette Stoke-doelman Asmir Begović aan het werk.

Peter Crouch bracht de bezoekers op slag van rust dan toch op voorsprong, dankzij een assist van Cameron Jerome, die zich op de linkerflank wist door te zetten.

Crouch beslissend

Jonathan Walters bracht de bezoekers na 77 minuten op 0-2. Over and out voor QPR, dat in de slotfase ook nog het creatieve duo Andros Townsend en Taarabt zag uitvallen.

QPR is bijna zeker van degradatie, terwijl Stoke een belangrijke stap richting behoud heeft gezet.

Swansea City – Southampton 0-0

Er viel in de eerste helft weinig te beleven. Beide ploegen beperkten zich vooral tot verdedigen en de kansen waren dan ook schaars.

De beste kans van de eerste helft was voor Southampton-middenvelder Jay Rodriguez. Zijn schot was echter te zwak en doelman Michel Vorm kon makkelijk redden.

Diezelfde Vorm moest nogmaals ingrijpen op slag van rust. Hij wist een gevaarlijke vrije trap van Rickie Lambert nog net weg te tikken.

Wakker in de tweede helft

Na de rust bracht Swansea Wayne Routledge in het spel. Hij kon meteen voor gevaar zorgen toen hij zich voorbij twee verdedigers dribbelde en de bal naar Michu passte, maar die besloot ver naast.

De beste kans van de wedstrijd was net op het uur voor Swansea. Nathan Dyer zag zijn bal weggewerkt worden van de lijn door Maya Yoshida. Beide ploegen gingen in de slotfase nog volop voor de winst, maar waren niet trefzeker genoeg.