Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 6
Hattrick Suarez bezorgt Liverpool eerste zege
Yves Dekoning

Liverpool klimt uit de degradatiezone na een zege op Norwich. Luis Suarez was de grote man bij de Reds met drie doelpunten.

Net als vorig seizoen liet Luis Suarez een hattrick optekenen in Norwich. De match was amper twee minuten bezig toen de Uruguayaan zijn eerste tegen de netten prikte. Het was het begin van een lekkere pot voetbal met kansen aan beide kanten. In de 23ste minuut had Suarez een strafschop moeten krijgen, maar opnieuw kreeg hij het voordeel van de twijfel niet. Suarez trapte de beste kans naast toen hij alleen op John Ruddy af mocht. Even later scoorde hij toch een tweede keer met een heerlijke trap buitenkant voet.

Meteen na rust zette Suarez Nuri Sahin op weg naar de 0-3 en de dribbelkont maakte er zelf 0-4 van met een heerlijke plaatsbal. Tien minuten na de pauze was de hattrick voor Suarez een feit. Norwich onderging het spel, maar prikte wel meermaals gevaarlijk tegen. Bij aan schot van Russel Martin bokste Pepe Reina de bal in de voeten van Steve Morison. Die knalde de eerredder tegen de touwen. Er viel nog één goal aan elke kant. Een afgeweken bal van Steven Gerrard ging binnen en invaller Grant Holt verzachte de pil nog voor de Canaries.

Door de overwinning wipt Liverpool in de stand over Norwich. De Canaries zakken naar een degradatieplaats. De Reds blijven in de rechterkolom staan, maar concurrenten Tottenham en Arsenal hebben slechts zes en vier punten voorsprong.