Datum: 22/03/2014 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stamford Bridge
Hazard eet Vermaelen met huid en haar op
Nicola Cantoro
| 0 reacties
Hazard eet Vermaelen met huid en haar op
Foto: © SC

Vanmiddag stond de kraker Chelsea- Arsenal op het programma. Al was daar op het veld weinig of niets van te merken. Na dik een kwartier spelen stond Chelsea al 3-0 voor en moest Arsenal verder met tien man na een rode kaart voor Gibbs. Uiteindelijk werd het een 6-0-afstraffing voor Arsenal.

Arsène Wenger had zich zijn duizendste match voor Arsenal wellicht anders voorgesteld. Met een overwinning konden de Gunners op één punt van de leider komen, maar al na een kwartier was de wedstrijd gespeeld. Na vijf minuten spelen kwam de bal via Schürrle bij Eto’o terecht. De Kameroener kapte naar zijn linker en versloeg doelman Szczesny.

Hazard scoort, Vermaelen valt vroeg in

Amper een minuut later was het alweer raak voor The Blues. De man van de assist voor het eerste doelpunt, Schürrle, was deze keer zelf de afmaker van dienst. Na amper tien minuten moest Eto’o het veld geblesseerd verlaten voor Fernando Torres. Het verhinderde Chelsea niet om door te blijven gaan op zijn elan.

Rode kaart voor verkeerde speler

Nadat Chamberlain de bal van Hazard met de hand uit het doel haalde, gebeurde er iets onbegrijpelijk. Niet Chamberlain, maar Gibbs kreeg de rode kaart van de scheidsrechter. Hazard ging zelf achter de bal staan en miste de strafschop niet. De match was nu gespeeld. Voor Arsenal was het zaak om de tegendoelpunten te beperken met tien man. Na amper 23 minuten mocht Rode Duivel Thomas Vermaelen van de bank komen. Podolski was het slachtoffer van de tactische wissel van Wenger.

Maar ook Vermaelen kon het tij niet doen keren. Nog voor de rust stond Chelsea met 4-0 voor. Vijf minuten voor rust was het aan Oscar om zijn doelpuntje te maken. De braziliaan kreeg veel te veel ruimte van de Arsenal-verdedigers en trapte de bal goed binnen.

Zware cijfers

Na de pauze kon Arsenal een tijdje volhouden, maar toch werd het 5-0. Sczcesny verkeek zich op een botsende bal van Oscar. Even later glipte winteraankoop Mohamed Salah door de buitenspelval en legde de zware 6-0-eindcijfers vast. Chelsea loopt zo zeven punten uit op Arsenal en Liverpool die wel beiden een match minder hebben gespeeld. 

Opstellingen

Chelsea Chelsea

  Speler G Beoordeel
Cahill Gary 90' 6
Ivanovic Branislav 90' 5
Matic Nemanja A A 90' 5
Hazard Eden 90' 5
Azpilicueta César 90' 7
Schürrle AndréA 90' 5
Terry John 90' 5
Cech Petr 90' 7
Luiz David 72' 5
Oscar ⚽ ⚽ 67' 5
Eto'o Samuel 10' 5
  Bank G Beoordeel
Torres Fernando A 80' 5
Ghaly Mohamed Salah 23' 5
Mikel John Obi 18' 5
Ba Demba -  
Kalas Tomáš -  
Schwarzer Mark -  
Lampard Frank -  

Arsenal Arsenal

  Speler G Beoordeel
Rosicky Tomas   90' 5
Sagna Bakary 90' 5
Szczesny Wojciech 90' 5
Giroud Olivier 90' 5
Cazorla Santiago 90' 5
Arteta Mikel 90' 5
Mertesacker Per 90' 5
Koscielny Laurent 45' 5
Oxlade-Chamberlain Alex 45' 5
Podolski Lukas 24' 5
Gibbs Kieran   16' 5
  Bank G Beoordeel
Vermaelen Thomas 66' 0
Flamini Mathieu 45' 5
Jenkinson Carl 45' 5
Fabianski Lukasz -  
Sanogo Yaya -  
Källström Kim -  
Gnabry Serge -  
Herbeleef Chelsea - Arsenal