Liverpool FC - Chelsea

Chelsea-Belgen winnen bij Mignolet (met beelden!)
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Chelsea-Belgen winnen bij Mignolet (met beelden!)
Foto: © Photonews

De topper tussen Liverpool en Chelsea stelde vanmiddag geenszins teleur. Spanning, suspens, strijd en actie zagen we op Anfield. Courtois en Hazard haalden het van Mignolet met 1-2.

Het waren nochtans The Reds die beter aan de wedstrijd begonnen. Met een sterke Coutinho in de hoofdrol profiteerde het vaak van de ruimte in de rug van Matic en Fábregas. Courtois mocht zich dan ook al snel omdraaien. Een knal van Emre Can week ongelukkig af op de rug van Cahill(foto) en verdween voorbij de kansloze Belg in doel.


 

Daarna viel Liverpool wat terug en kwam Chelsea beter in de match. Hazard zag een schot of drie afgeblokt of gered door Mignolet. Na alweer een degelijke dribbel van de Belg mocht Chelsea een corner nemen. De bal van Costa werd uitstekend gepareerd door Mignolet, maar de kanonskogel van Cahill kon hij niet meer uit zijn doel houden. Even was er twijfel, maar de doellijntechnologie gaf aan dat de bal wel degelijk over de lijn ging.

Liverpool vergat te voetballen en ook na die 1-1 bleef Chelsea baas op Anfield. Er speelde zich overigens een interessante veldslag uit tussen Diego Costa en Martin Skrtel. Costa krabde de verdediger haast een oog uit en die trok even later het shirt van de Spanjaard aan stukken.

Het deerde Diego Costa niet. Hij haalde snel een nieuw shirt en maakte even later de winnende treffer voor Chelsea. Mignolet duwde de uitstekende voorzet van Azpilicueta nog weg, maar de bal van Costa kon hij niet meer stoppen. Twee goals binnen, maar Mignolet trof geen schuld. Zonder die tussenkomst duwde Oscar de bal sowieso binnen.

Bij Liverpool zetten ze een slotoffensief op, maar scoren lukte niet meer. Er zal aan de boorden van The Mersey wel nog stevig nagekaart worden over de prestatie van ref Taylor. Vlak voor affluiten hield Gary Cahill een schot duidelijk met de arm tegen, maar de scheids ging er niet op in. Chelsea blijft na de zege autoritair aan de leiding in Engeland.

Goals

1
2

Balbezit

55
45

Aanvallen

68
65

Gevaarlijke aanvallen

35
34

Schoten op doel

3
3

Schoten naast/over doel

4
9

Geblokkeerde schoten

6
3

Hoekschoppen

5
7

Buitenspel

6
1

Fouten

9
13

Vrije trappen

14
15

Doeltrappen

9
2

Inworpen

27
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws