Datum: 08/11/2014 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Anfield Road
Chelsea-Belgen winnen bij Mignolet (met beelden!)
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Chelsea-Belgen winnen bij Mignolet (met beelden!)
Foto: © Photonews

De topper tussen Liverpool en Chelsea stelde vanmiddag geenszins teleur. Spanning, suspens, strijd en actie zagen we op Anfield. Courtois en Hazard haalden het van Mignolet met 1-2.

Het waren nochtans The Reds die beter aan de wedstrijd begonnen. Met een sterke Coutinho in de hoofdrol profiteerde het vaak van de ruimte in de rug van Matic en Fábregas. Courtois mocht zich dan ook al snel omdraaien. Een knal van Emre Can week ongelukkig af op de rug van Cahill(foto) en verdween voorbij de kansloze Belg in doel.


 

Daarna viel Liverpool wat terug en kwam Chelsea beter in de match. Hazard zag een schot of drie afgeblokt of gered door Mignolet. Na alweer een degelijke dribbel van de Belg mocht Chelsea een corner nemen. De bal van Costa werd uitstekend gepareerd door Mignolet, maar de kanonskogel van Cahill kon hij niet meer uit zijn doel houden. Even was er twijfel, maar de doellijntechnologie gaf aan dat de bal wel degelijk over de lijn ging.

Liverpool vergat te voetballen en ook na die 1-1 bleef Chelsea baas op Anfield. Er speelde zich overigens een interessante veldslag uit tussen Diego Costa en Martin Skrtel. Costa krabde de verdediger haast een oog uit en die trok even later het shirt van de Spanjaard aan stukken.

Het deerde Diego Costa niet. Hij haalde snel een nieuw shirt en maakte even later de winnende treffer voor Chelsea. Mignolet duwde de uitstekende voorzet van Azpilicueta nog weg, maar de bal van Costa kon hij niet meer stoppen. Twee goals binnen, maar Mignolet trof geen schuld. Zonder die tussenkomst duwde Oscar de bal sowieso binnen.

Bij Liverpool zetten ze een slotoffensief op, maar scoren lukte niet meer. Er zal aan de boorden van The Mersey wel nog stevig nagekaart worden over de prestatie van ref Taylor. Vlak voor affluiten hield Gary Cahill een schot duidelijk met de arm tegen, maar de scheids ging er niet op in. Chelsea blijft na de zege autoritair aan de leiding in Engeland.

Opstellingen

Liverpool FC Liverpool FC

  Speler G Beoordeel
Lovren Dejan 90' -
Henderson Jordan 90' -
Skrtel Martin 90' -
Mignolet Simon 90' -
Gerrard Steven 90' -
Moreno Pérez Alberto 90' -
Johnson Glen 90' -
Sterling Raheem Shaquille A   90' -
Balotelli Mario   79' -
Coutinho Philippe 70' -
Can Emre 70' -
  Bank G Beoordeel
Allen Joe 20' -
Borini Fabio 20' -
Lambert Rickie 11' -
Jones Brad -  
Lucas Leiva -  
Lallana Adam -  
Touré Kolo -  

Chelsea Chelsea

  Speler G Beoordeel
Oscar   90' -
Ivanovic Branislav   90' -
Hazard Eden 90' -
Matic Nemanja A   90' -
Courtois Thibaut   90' -
Azpilicueta César 90' -
Cahill Gary 90' -
Terry John 90' -
Da Silva Costa Diego  90' -
Fabregas Francesc 90' -
Ramires 54' -
  Bank G Beoordeel
Willian 36' -
Rémy Loïc -  
Drogba Didier -  
Cech Petr -  
Filipe Luis -  
Zouma Kurt -  
Mikel John Obi -  
Herbeleef Liverpool FC - Chelsea