Liverpool FC - Newcastle United

Liverpool kan Hillsborough-drama herdenken met deugddoende driepunter
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Liverpool kan Hillsborough-drama herdenken met deugddoende driepunter
Foto: © photonews

Wat een voetbalavond kregen we te zien op Anfield Road. Sterling scoorde op prachtige wijze én zorgde voor de misser van het jaar, Liverpool won. Maar vooral: heel veel kippenvel en ingetogenheid wanneer het Hillsborough- drama werd herdacht. Omdat we die 96 ook 26 jaar later nog niet vergeten zijn.

Het Hillsboroughdrama vond plaats in Sheffield op 15 april 1989 en zoals elk jaar werden de 96 toen overleden fans van Liverpool vandaag herdacht voor de wedstrijd tegen Newcastle United

Na een minuutje kippenvel kregen we een fel en sterk Liverpool. Mignolet hield de nul en zorgde zo mee voor de overwinning van zijn team, al hadden die het niet eens al te moeilijk met de bezoekers uit Newcastle.

Al na tien minuten had Sterling met een knappe goal de thuisploeg op voorsprong gezet, daarna miste diezelfde nog een geweldige open kans vanop de kleine backlijn. 

Twintig minuten voor tijd besliste Allen alsnog de wedstrijd, nadat een voorzet niet goed werd weggewerkt door Williamson. Toen Sissoko even later er nog af moest met twee keer geel was de strijd helemaal gestreden. In de stand springt Liverpool over Southampton terug naar de vijfde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws